Și mașinile alimentate cu hidrogen au probleme: Toyota recheamă în service toate cele 2.800 de unități Mirai vândute în lume

de Daniel Popescu
Duminica, 19.02.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota a decis să recheme în service toate cele peste 2.800 de unități ale modelului electric cu alimentare cu hidrogen Mirai pentru că voltajul sistemului poate depăși valorile maxime în anumite condiții.

Toyota Mirai este prima mașină electrică cu alimentare cu hidrogen care a fost lansată în producție de serie, însă prețul ridicat și numărul scăzut de stații de încărcare a avut un impact major asupra vânzărilor.

Până în prezent, constructorul japonez a reușit să vândă doar 2.843 de unități, iar toate acestea vor fi rechemate în service din cauza unei probleme de natură software.

Toyota afirmă că, în anumite condiții, voltajul generat de sistemul de alimentare cu hidrogen poate depăși voltajul maxim permis. Niponii oferă și un exemplu concret: în cazul coborârii unei pante, dacă șoferul ia integral piciorul de pe accelerație în momentul în care sistemul Cruise Control este activat, voltajul generat de sistemul de alimentare are potențialul de a depăși valoarea maximă admisă a voltajului.

Urmareste Automarket
Recall-ul presupune însă un simplu update software, iar operațiunea durează circa 30 de minute.

În prezent, Toyota Mirai se comercializează doar în Japonia, Statele Unite, Emiratele Arabe Unite și câteva țări europene.

Toyota, japonezii au încheiat o alianță cu BMW, Daimler, Honda şi Hyundai pentru a promova mai bine această tehnologie, iar Honda și General Motors promit la rândul lor că prețurile acestor mașini vor scădea în viitorul apropiat.

Via Reuters

Comentarii (2)

  • 2.800 de exemplare de teste in conditii reale de utlizare cu banii clientilor.

    Ce se mai aude de XL1?
    2 2
  • Titlul articolului e putin cam...fortat ,,se strica'',deci nu am inteles:Ce s-a stricat?...pana la urma...
    8 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru