Skoda: "2014 va fi primul an din istoria noastre în care vom vinde peste un milion de unităţi"

de Sebastian Toma
Luni, 08.12.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Skoda se pregăteşte să înregistreze cel mai bun an comercial din istoria sa de 119 ani. Marca din Mlada Boleslav previzionează producţia şi vânzarea a peste un milion de unităţi în 2014.

Skoda se aşteaptă să realizeze un nou record comercial în 2014, anul acesta fiind primul în care marca din Cehia va reuşi să vândă peste un milion de unităţi într-un an calendaristic. Rezultatele mai bune ale mărcii se datorează stabilizarea vânzărilor din Europa şi creşterii vânzărilor de pe piaţa din China. Winfried Vahland, CEO-ul Skoda, a declarat într-un interviu că realizarea obiectivului de vânzări care prevede comercializarea a un milion de unităţi în decursul anului curent este "sigură datorită rezultatelor pozitive din luna noiembrie". În la finele lunii precedente, marca Skoda a totalizat vânzări globale de 955.300 de unităţi, cu 34.500 mai multe decât în întregul an 2013. Asta înseamnă că marca din Cehia trebuie doar să mai vândă mai puţin de 5% decât a realizat în toate cele 11 luni ale anului pentru a realiza cel mai bun an comercial din istoria sa de 119 ani.

Vănzârile Skoda din luna noiembrie au crescut semnificativ datorită rezultatelor din China, piaţă pe care livrările au crescut cu 47% faţă de rezultatul din aceeaşi lună a anului trecut.

Doar în luna noiembrie, livrările Skoda au crescut cu 10%, totalizând 90.200 de unităţi. Este suficient ca marca din Cehia să realizeze jumătate din volumul global atins în noiembrie în cadrul lunii decembrie pentru ca previziunea lui Winfried Vahland să se adeverească. Marca din Mlada Boleslav are acest obiectiv de mai mulţi ani şi este cea mai proftabilă marcă mass market din portofoliul Volkswagen Group.

În luna noiembrie a anului curent, Skoda a avut creşteri ale vânzărilor pentru Octavia, Rapid, Superb şi Citigo. Modelele Fabia, Yeti şi Roomster au avut scăderi ale vânzărilor. Marca din Cehia a realizat în noiembrie cele mai bune rezultate din istoria sa pe pieţele din Turcia şi China. Cei de la Skoda au avut creşteri în noiembrie pe pieţele din Germania, Italia, Spania, Belgia, Portugalia, Bulgaria, România şi Rusia.

Evoluţie livrări globale Skoda în perioada noiembrie 2013/noiembrie 2014 defalcată pe modele
Model Unităţi (rotunjit) şi (evoluţie în %)
Octavia 36.400    (+18.2)
Rapid 19.00 (+30.5)
Fabia 12.600 (-13.0)
Yeti 8700 (-1.3)
Superb 7300 (+3.0)
Roomster 2700 (-6.5)
Citigo (vândut doar în Europa) 3400 (+4.8)


Via AutomotiveNews (înreg.) | Skoda

Comentarii (4)

  • mishazaitev
    Nici n-ar fi de mirare. Masini bune, preturi rezonabile, iata reteta unor vanzari record.
    13 4
  • masini bune preturi puin maricele dar realiste o sa-i manince in curand pe vw din pacate
    1 3
  • si un design pe care nu il agreez deloc... desi in trecut Octavia arata superb... acum pare cioplita cu barda! iar Fabia e o hidosenie de-a dreptul...
    2 5
  • Sincer daca as alege vreodata intre Skoda si VW as merge pe prima varianta. Preturile sunt mai rezonabile, 80% din piese/subansamble sunt comune...inclusiv motoarele normale mai pentru muritori, au portbagaje mai mari (la Rapid si la Octavia sunt imense pentru clasele respective si asta conteaza mult cand ai doar o masina)...per total ofera un cumul pret-calitate-dotari-practicabilitate mai avantajos decat fratele mai celebru si mai de succes in ceea ce priveste vanzarile. VW pluseaza prin finisari mai bune, dotari mai pretentioase si motoare mai performante pe variantele de top...lucruri care la bugetul meu sincer nu ma intereseaza. Ca fiabilitate (ca ziceau cineva mai sus de masini bune si banuiesc ca la asta se referea) nu stiu cum se comporta insa cu siguranta ca pe forumuri e destula informatie in acest sens.
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru