Feedback

Soluție inedită pentru mașinile electrice: încărcarea wireless a bateriei în timpul mersului

Publicat Vineri, 19.05.2017
de Daniel Popescu
Comenteaza 1
Soluție inedită pentru mașinile electrice: încărcarea wireless a bateriei în timpul mersului - Poza 1
Renault a testat o soluție inedită pentru încărcarea wireless a bateriilor mașinilor electrice în timpul mersului, prin utilizarea unui drum special conceput în acest sens.

Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorii auto încearcă să găsească soluții alternative pentru autonomia relativ redusă a mașinilor electrice și, mai ales, pentru timpul ridicat necesar pentru încărcarea acumulatorilor.

Una dintre soluții este propusă de producătorul de chipseturi Qualcomm, care a dezvoltat un drum cu o lungime de 100 de metri special concept pentru a permite încărcarea wireless a bateriilor mașinilor electrice.

Tehnologia a fost testata de Renault prin intermediul unui Kangoo ZE în mod wireless, iar cel puțin pentru moment rezultatele sunt departe de a fi impresionante: sistemul a permis o încărcare de până la 20 kW la viteze de până la 100 km/h.

Pista de test de 100 de metri a fost construită în localitatea franceză Versailles din apropierea Parisului. Tehnologia poartă numele oficial Dynamic Wireless Electric Vehicle Charging (DEVC) și a fost dezvoltată în cadrul proiectului Fabric în valoare de 9 milioane de euro finanțat parțial de Uniunea Europeană. Acest proiect își propune să analizeze eficienta tehnologiilor de încărcare wireless a bateriilor mașinilor electrice.

Via Renault


Comentarii (1)

  • Nu prea e "inedita".Coreenii testau din 2013
    http://www.mediafax.ro/externe/nou-mijloc-de-transport-intr-un-oras-din-coreea-de-sud-cum-functioneaza-autobuzele-electrice-cu-incarcare-wireless-foto-11228233
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru