Sprijin de la autorități: Franța vrea să dea o mână de ajutor producătorilor afectați de creșterea taxei diesel

de Petre Barac, Foto: Dreamstime
Joi, 28.09.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Guvernul de la Paris va prezenta până la sfârșitul anului un plan prin care vrea să sprijine industria auto după creșterea cu 10% a taxei pentru motoarele diesel.

Franța a anunțat de curând un plan pentru interzicerea vânzării de mașini cu motoare diesel și pe benzină până cel târziu în 2040. În plus, guvernul din Hexagon a prezentat în bugetul pentru 2018 o creștere a taxei cu 10% pentru motoarele diesel.

Acum, francezii vor să-i ajute pe producătorii auto să facă față acestei majorări a taxei diesel. Ministrul de Finanțe Bruno Le Maire promite un plan în acest sens până la sfârșitul anului.

Majorarea taxei diesel cu 10% începând din 2018 a fost propusă după ce autoritățile franceze s-au arătat îngrijorate de vânzările mari ale mașinilor cu motoare diesel.

Guvernul de la Paris a dat asigurări că planul său va proteja producătorii auto de motoare diesel, precum și angajații acestora, fără să ofere detalii suplimentare.

Via Reuters

Comentarii (5)

  • o masa calda seara, 10 minute in plus la vorbitor si un supliment de 5 tigari/zi
    5 0
  • Valius
    Pana in 2040...cine stie ce guverne, ce gandiri o sa mai fie, ce mijloace de locomotie o sa mai fie...noi daca o sa mai fim!!!
    7 0
  • workingformyliving
    natie mai retarda ca franta nu am intalnit. ei maresc taxele cu 10 procente pe diesel, taxe pe care tot cetatenii le vor plati iar apoi acelasi guvern imbecil ii vor ajuta pe producatori tot pe spinarea cetatenilor.
    acesta este inca un exemplu ga guvernele au prea multa putere si se cred stapanii fraierilor pe banii carora traiesc
    11 5
  • @workingformyliving

    Esti sigur ca n-ai intalnit ? Romania?
    4 3
  • pai e simplu, ii taxeaza daca vand diesel si le da un eco-bonus marit daca vand hibride/electrice.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru