Ssangyong Tivoli: numele viitorului rival coreean al lui Nissan Juke

de Bogdan Mirică
Marti, 25.11.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ssangyong a anunțat că modelul cu care va ataca segmentul SUV-urilor mici, se va numi Tivoli. Crossover-ul va debuta anul viitor și va încerca să fure din clienții lui Nissan Juke.

Ispitiți de mirajul segmentului SUV-urilor mici, singurul aflat într-o creștere constantă în ultimii ani, cei de la SsangYong vor lansa în 2015 un concurent pentru Nissan Juke, pionierul acestei clase.

Oficialii sud-coreeni au dezvăluit astăzi și numele SUV-ului care se va bate cu Juke, după ce în trecut anticipaseră modelul cu o serie de concepte. Două dintre ele, XIV-Air și XIV Adventure, au putut fi văzute chiar în această toamnă, cu ocazia Salonului Auto de la Paris.

Ssangyong XIV-Air şi XIV-Adventure, două concepte care pavează drumul pentru un viitor rival al lui Nissan Juke

Noul SUV de clasă mică se va numi Tivoli, după un mic orășel italian, localizat la 30 de kilometri de Roma și în care are loc în fiecare an Concorso d`Eleganza Villa d`Este.

Esential 2015 este anul în care va debuta noul Ssangyong Tivoli.
2600 de mm măsoară ampatamentul viitorului Ssangyong Tivoli
Cunoscut și sub numele intern de X100, modelul va avea o lungime de 4195 mm, întocmai ca prototipurile XIV, și un ampatament de 2600 mm, suficient pentru a oferi spațiu pentru cinci pasageri.

Deși nu există informații noi despre motorizări, Ssangyong a precizat în trecut că va oferi propulsoare diesel și benzină cu patru cilindri, de 1.6 litri, gata să respecte normele de poluare Euro6.

Noul Ssangyong Tivoli va intra în producție pe piața locală din Coreea de Sud în luna ianuarie a anului următor, Europa urmând să găzduiască debutul său în martie, cu ocazia Salonului Auto de la Geneva.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru