Strategia Nissan pe următorii 3 ani: mai multe SUV-uri în Europa, legătură mai strânsă cu Renault și o posibilă închidere a fabricii din Barcelona

de Paul Cosma
Marti, 19.05.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nissan vrea să se concentreze pe SUV-uri și vehicule comerciale în Europa, să aibă un parteneriat mai strâns cu Renault și se gândește să închidă fabrica din Barcelona, potrivit unui plan pe 3 ani dezvăluit de Reuters, în urma informațiilor furnizate de mai multe surse din cadrul constructorului.

În data de 28 mai, Nissan urmează să prezinte o nouă strategie menită să redreseze compania după mai mulți ani în care performanțele nu s-au ridicat la înălțimea așteptărilor.

Trei surse citate de Reuters spun că Nissan se va concentra mai mult pe SUV-uri și vehicule comerciale în Europa, acolo unde vrea să întărească parteneriatul cu Renault. În plus, fabrica din Barcelona ar urma să fie închisă, iar producția să fie transferată în uzinele Renault de pe continent.

În cazul fabricii din Sunderland, producția va trece de la trei schimburi la două schimburi, ca măsură permanentă.

Potrivit surselor, între Nissan și Renault se prefigurează un nou mod de lucru care să maximizeze potențialul alianței. Astfel, în anumite domenii de activitate, un constructor va fi “lider”, iar celălalt va fi “urmăritor”.

Nissan va fi lider în privința SUV-urilor, în timp ce Renault va prelua "conducerea" în domeniul vehiculelor comerciale și al celor urbane.

Europa reprezintă doar circa 10% din cifra de afaceri Nissan, astfel că japonezii nu văd prea multe perspective de “creștere și profitabilitate” în regiune.

Via Reuters

Comentarii (2)

  • Edikkk
    Să urmarească un scop comun e ok, dar să se împartă care SUV care non SUV este o prostie şi o mare greşeală.

    Mai ales că sunt făcute maşinile pe aceiaşi platformă comună ar putea lasă şi modele Nissan şi Renault
    Cum face deja VW, Seat, Skoda în cadrul VAG
    6 3
  • netam-nissan
    ma astept la orice tampenie de la nissan, inclusiv un nou suv derivat din tiida -- sedan, precizez, ca să rupa gura targului cu un nou segment suvo-sedănos.
    19 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru