SUA: Tesla Model S depăşeşte navele-amiral ale trio-ului premium din Germania la vânzări în primul sfert al anului

de Sebastian Toma
Miercuri, 15.05.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
În primele trei luni ale anului curent, Tesla Model S a reuşit să detroneze la vânzări navele-amiral ale trio-ului premium din Germania. Vorbim despre A8, Seria 7 şi S-Klasse, depăşite de un model 100% electric.

Esential 4.750 unităţi Tesla Model S au fost vândute în Statele Unite ale Americii în primele trei luni ale anului curent.
1.462 unităţi Audi A8 au fost vândute în aceeaşi perioadă pe piaţa din Statele Unite ale Americii.
Tesla Model S, berlina electrică premium a constructorului american de automobile, a reuşit să facă ceea ce nimeni nu ar fi crezut posibil – depăşirea constructorilor premium din Germania la vânzări. Comparaţia şi observaţia le aparţine celor de la LMC Automotive, care au publicat un studiu în care au arătat că, în primele trei luni ale anului, Tesla a vândut aproximativ 4.750 unităţi Model S, în timp ce nava-amiral de la Mercedes-Benz, S-Klasse, a fost vândută în 3.077 exemplare. Pe locul trei în acest top s-a clasat BMW Seria 7, cu 2.338 unităţi şi Audi A8, cu 1.462 unităţi vândute. Clienţii lui Model S primesc, în raport cu cei care au ales una dintre modelele de vârf ale constructorilor premium din Germania, un tren de propulsie electric 100%, o reducere de 7.500 de dolari finanţată de Guvernul American şi un automobil care a obţinut 99 din 100 de puncte la testul Consumer Reports, una dintre cele mai respectate publicaţii din domeniu.

Comparaţia dintre Tesla Model S şi BMW Seria 7, Audi A8 sau Mercedes-Benz Clasa S este uşor incorectă, din moment ce modelele germane nu pot fi achiziţionate la preţul de intrare în gama Model S, iar sistemul de propulsie oferit de acesta nu este comparabil cu cel disponibil în gamele producătorilor germani.

Însă, Tesla Model S poate să egaleze producătorii premium din Germania la capitolele relaţii cu clienţii şi tehnologie, modelul american fiind echipat cu numeroase gadget-uri menite să fascineze publicul şi clienţii, în timp ce erau oricum utile.

Dacă puteam să o încărcăm în 2-3 minute la o benzinărie, cred că ar fi primit 110 puncte

Jake Fisher
Şef departament teste auto Consumer Reports
Tesla Model S a reuşit să-i surprindă puternic pe cei de la Consumer Reports, care i-au acordat cel mai mare punctaj din istoria publicaţiei. Jake Fisher, şeful departamentului de teste auto de la Consumer Reports, spune că Model S ar fi primit un punctaj de 110 dacă putea fi încărcat în 2-3 minute la o benzinărie. Potrivit publicaţiei americane, modelul livrează un nivel de performanţă nemaiîntâlnit. Consumer Reports este văzută drept cea mai influentă publicaţie în rândul clienţilor de automobile noi din Statele Unite ale Americii, aceasta fiind publicată de grupul non-profit Consumer's Union, care achiziţionează toate maşinile testate şi nu acceptă reclame plătite.

Via CNN

Comentarii (13)

  • Chiar nu ma mira,la ce tehnologie si la cat de bine arata masina asta.
    Bravo Tesla,da-le peste nas!!!
    22 3
  • Bravo Tesla, nu stiu daca la sfarsitul anului va mai fi pe primul loc, avand in vedere ca noul clasa S se va lansa in aproximativ 1 ora la Hamburg, dar chiar si asa pt o companie asa mica are rezultate uimitoare, ma intreb totusi unde este Lexus LS, oare pe locul 4? Nu ma asteptam deloc:).
    34 2
  • Pardon, pe locul 5 adica Lexus LS:)
    17 1
  • LS e pe 3 :)
    nustiu de ce nu apare in articolul preluat de AM,dar in cel original apare:
    Tesla said on April 1 that it delivered "more than 4,750" Model S cars during the first quarter of this year, from January 1 to March 31.

    In comparison, here are the first-quarter sales for the large luxury competitors:

    Audi A8:1,462
    BMW 7-Series: 2,338
    Lexus LS: 2,860
    Mercedes-Benz S Class: 3,077
    15 2
  • Ok atunci daca astea sunt datele, este pe 3 LS, dar este cel mai nou dintre toate aflate la vanzare, in cateva lui noul clasa S va fi la o distanta mult mai mare la vanzari, peste 1 an jumate noul va aparea noul seria 7, apoi noul A8, foarte putin tmp va fi in fata.
    2 2
  • Nu apare pentru ca e vorba de tripleta germana!
    8 3
  • @ Automarket
    Tesla Model S a depasit la vanzari modelele germane pe piata americana nu la nivel mondial unde in 2012 atat Mercedes cat si BMW au vandut fiecare aprox. 60,000 de unitati din S-Klasse respectiv seria 7 .
    11 5
  • AndreiRN
    Tesla S este o masina care a fost asteptata de public de ceva timp si din start a avut o performanta foarte buna la vanzari.
    Intr-un % foarte mic ma bucur ca am onoarea sa contibui la acest model direct.
    5 9
  • Si Dacia Logan se vinde mai bine decat tripleta germana. Intrebarea mea este ce legatura exista intre modelele enumerate in articol, in conditiile in care Tesla S concureaza eventual cu modelele Audi A6, Bmw seria 5 sau MB E Classe dpa dimensiuni?
    7 4
  • Da,stim deja asta.Freci manerele de la Tesla. Ai grija sa nu te lovesti cu tesla.....
    13 3
  • viitorul suna bine, desi Tesla se compara cu tripleta mentionata la pret, altfel e in clasa e/5/a6. Dar masina e reusita si exista un inters in promovarea ei. modelul de 30k care o sa apara in vreo2 ani, daca o sa fie oferit in EU v-a face vinzari frumoase.senzatia la accelerare intr-o electrica e unica. si probleme iarna.......oare cite electrice sunt in Oslo unde e iarna nordica. SI FUNCTIONEAZA BINE.
    6 2
  • AndreiRN
    Lache, ai tinut minte si nu ma asteptam. Da, toate manerele trec prin firma mea si curand si marginea de sus la usa si emblema. Doar $4 mill contract.
    Gicu - problema frigului la baterii sa cam rezolvat. Caldura degajata de motor este folosita la baterii.
    2 7
  • Ai cumva impresia ca lumea pune botul la povestile tale? Ai cumva impresia ca esti singurul cu capabilitati intelectuale? Mai stii proverbul acela? "Lauda de sine,nu miroase a bine ." Din cate ai scris pana acum ,explicandu-ne cata faci,ma si mir cum de ai timp de atatea chinazarii pe Automarket. Mai tii minte cum explicai cuiva cum gasesti tu supapele si axa cu came la un motor in doi timpi? Chestia aia a fost monumentala. esti expert in cresterea albinelor,a caainilor lupi,in biodiesel,in navete spatiale,in telescoape spatiale,in cimitirele auto(unde bmw-urile sunt la ele acasa),in axuri cardanice pt.Dodge,in Iveco,Fiat,camioane,etc.Mai sunt multe? De fapt,la ce te pricepi?
    12 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru