SUA: un şofer a trecut de 335 ori printr-o staţie de plată a taxei de drum fără să achite

de Sebastian Toma
Joi, 28.11.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un şofer american a crezut că poate să păcălească staţiile automate de plată a taxei de drum trecând prin ele după 23:30 şi când nu este niciun operator uman prezent. Autorităţile i-au prezentat o amendă de 202.000 de dolari.

Esential 54 de ani de plată lunară a sumei de 150 dolari îi revin lui Jason Bourcier în urma înţelegerii semnate cu procurorii.
La fel cum România are rovinietă pentru drumurile sale, alte state au propriile taxe şi sisteme de taxare pentru utilizarea drumurilor. Unele aplică un sistem electronic de plată, care funcţionează prin încărcarea unui cont şi folosirea unui dispozitiv dedicat, montat în parbrizul vehiculului. Pentru fiecare asemenea segment de drum, există un grup de şoferi care fie uită să plătească, fie încearcă să se sustragă de la plata taxei de drum. Cei de la Washington Post au prezentat cazul unui american în vârstă de 33 de ani, care a crezut că poate păcăli sistemul folosind sfaturile primite de la un prieten de-al său. După 335 de treceri prin punctul de plată, inevitabilul s-a întâmplat şi şoferul s-a trezit cu o amendă de 202.000 de dolari.

Cuantumul amenzii include atât taxa de drum pentru fiecare trecere, cât şi dobânzile şi amenzile aferente. Întrebat în instanţă ce a vrut să facă, Jason Bourcier a explicat că avea impresia că drumul poate fi accesat gratuit după ora 23:30 şi că sistemul video de supraveghere nu funcţiona cât timp nu este prezent niciun operator uman la ghişeu. Americanul a întrebat un casier dacă sistemul funcţiona atunci când nu sunt operatori prezenţi, iar confirmarea neverificată a acestui fapt l-a convins pe Bourcier să încerce să folosească drumul cu taxă în mod fraudulos.

Urmareste Automarket
Ignoranţa sa nu l-a salvat de la plata facturilor, dar explicaţiile l-au salvat de la o sentinţă mai gravă. Potrivit Washington Post, americanul a ajuns la o înţelegere de plată cu procurorii şi cu compania care opera respectivul segment de drum.
Acesta va avea de plată amenzi în valoare de 40.000 de dolari şi alte taxe care cumulează 56.000 de dolari. Înţelegerile semnate de şoferul american implică plata a 150 de dolari pe lună pentru următorii 54 de ani.

Via TheWashingtonPost

Comentarii (6)

  • In Romania era premiat instant cu statutul de celebritate la televizor.
    19 1
  • Scrooge
    HAI CA A PUS-O DE O RATA LA CASA :))))
    10 7
  • Ba da' era pavat cu aur drumul ala si l-a cumparat el pe tot ? Ce amenzi tampite au si astia :))))))))))
    3 12
  • IN CONSTITUTIE SCRIE DE DREPTUL LA LIBERA CIRCULATIE.ASTA IMPLICA SI NEOBLIGAREA FOLOSIRII UNOR RUTE NEDORITE DE CATRE CETATEAN.DECI DACA DORESC SA MERG PE UN DRUM , DE CE SA PLATESC?A FACUT STATUL IN INTERESUL CUI DRUMUL? HAIDETI SA IESIM IN PIATA....
    9 8
  • @SPQR
    asa e cum zici, dar constitutia e asa ca nota informativa; cine o mai respecta; nici macar sua, care se prezinta ca "cea mai cea" din toate pct de vedere;
    ai drept de libera circulatie...daca platesti;
    asta e ca si "liberul arbitru"... o prostie; "ai dreptul sa alegi, dar daca nu faci cum vreau eu, te ia mama draq-ului". lol
    11 2
  • @SPQR
    de-a lungul timpului s-a uitat faptul ca statul e angajatul cetateniilor unei tari. oamenii, in special in romania, s-au obisnuit cu conceptia "ooh, ce bine, ca guvernul ne lasa in chirie", uitand ca e tara cetateniilor, nu a catorva hoti care sunt la conducere.
    13 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru