Suspiciuni de cartel: Comisia Europeană continuă controalele la Daimler și Volkswagen

de Petre Barac, Foto: Dreamstime
Marti, 24.10.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Comisia Europeană extinde investigația cu privire la un posibil cartel între cei mai mari producători auto din Germania, iar ultimii pe lista controalelor sunt cei de la Daimler și Volkswagen.

După inspecția neanunțată la sediul BMW din Munchen, oficialii europeni continuă investigația din Germania, fiind îngrijorați că mai mulți producători auto ar fi putut să încalce regulile UE în materie de concurență.

De această dată, controalele au continuat la sediile Daimler și Volkswagen. VW spune că anchetatorii au verificat documente la sediul său din Wolfsburg și la birourile Audi din Ingolstadt.

Controlul are loc la câteva luni după ce revista germană Der Spiegel a scris că BMW, Daimler și Volkswagen sunt ținta unei investigații, fiind suspectați că ar fi format un cartel tehnologic în ultimii 20 de ani, care a condus și la scandalul Dieselgate.

Potrivit revistei, Daimler, BMW, Volkswagen și cele două subsidiare ale VW, Porsche și Audi, s-au întâlnit în secret pentru a conveni asupra tehnologiei pe care o vor oferi clienților lor, o cauză directă a scandalului emisiilor diesel.

Via Autonews

Comentarii (1)

  • niste prostii...a ciripit cineva ca Asociatia Femeilor de Serviciu din Industria Auto a avut o intalnire "secreta", acu' 20 de ani, in vreo spelunca din Hamburg (unde s-a baut doar apa plata cu lamaie) si unde s-a abordat, tangential, si problema costurilor ridicate cu tehnologia motoarelor Diesel.

    zvonuri lansate in presa asa, sa mai denigreze corectitudinea dovedita de biznisul auto german

    zic
    6 8

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru