Cartel

Luni, 08 Aprilie 2019 | Industrie

BMW susține că ar putea plăti un miliard de euro pentru încălcarea legii antitrust: au fost acuzați de UE că au restricționat concurența pentru tehnologiile anti-poluare

Grupul BMW a transmis că ar putea plăti o amendă de circa un miliard de euro, după ce Uniunea Europeană a acuzat marii producători germani că au restricționat concurența pentru tehnologiile anti-poluare.
Vineri, 05 Aprilie 2019 | Industrie

Uniunea Europeană acuză BMW, Daimler și Volkswagen: "Constructorii au restricționat concurența pentru tehnologiile anti-poluare"

Uniunea Europeană acuză BMW, Daimler și Grupul Volkswagen că între 2006-2014 au restricționat concurența în dezvoltarea sistemului de tratare cu AdBlue și au întârziat introducerea filtrelor de particule la motoarele pe benzină.
Duminica, 10 Martie 2019 | Industrie

Daimler, BMW și VW riscă amenzi de un miliard de euro fiecare: cartel pentru reducerea eficienței sistemului de tratare cu AdBlue a emisiilor

Comisia Europeană plănuiește să amendeze Daimler, BMW și Volkswagen cu până la un miliard de euro fiecare pentru că s-au asociat pentru a reduce eficiența sistemului de tratare cu AdBlue a emisiilor, potrivit Der Spiegel.
Luni, 25 Februarie 2019 | Economic

Comisia Europeană investighează un posibil cartel pentru creșterea prețurilor la componente auto: sunt vizate Renault, Nissan, PSA, Fiat-Chrysler și Jaguar Land Rover

Renault, Nissan, grupul PSA, Fiat-Chrysler și Jaguar Land Rover se află sub investigația Comisiei Europene pentru că ar fi format un cartel pentru creșterea prețurilor la componentele auto, potrivit informațiilor din presa germană. Prețurile componentelor ar fi fost mărite artificial cu până la 25% de către companiile menționate.
Marti, 18 Septembrie 2018 | Economic

Volkswagen, BMW și Daimler, în colimatorul Comisiei Europene: investigație privind existența unui posibil cartel între producătorii germani

Comisia Europeană a început o investigație oficială pentru a stabili dacă Volkswagen, BMW și Daimler au format un cartel pentru evitarea concurenței în dezvoltarea sistemelor de control al emisiilor. Autoritățile au informații referitoare la întâlniri secrete între oficialii constructorilor în care s-a discutat despre tehnologiile menite să limiteze emisiile poluante ale mașinilor.
Miercuri, 22 Noiembrie 2017 | Economic

Amendați pentru cartel: cinci producători au fixat prețurile pentru componente auto pe care apoi le-au vândut către Toyota, Suzuki și Honda

Comisia Europeană a anunțat amenzi totale de 34 de milioane de euro pentru cinci producători de componente auto, respectiv Tokai Rika, Takata, Autoliv, Toyoda Gosei și Marutaka. Aceștia s-au înțeles să fixeze prețurile pentru centuri de siguranță, airbag-uri și volane pe care apoi le-au vândut către Toyota, Suzuki și Honda.
Miercuri, 25 Octombrie 2017 | Industrie

Volkswagen respinge acuzațiile de cartel: “Nu știm nimic despre asta, noi am respectat legea”

Șeful grupului Volkswagen respinge acuzațiile că producătorii auto din Germania ar fi format un cartel tehnologic în ultimele decenii, după ce Comisia Europeană a început o investigație în acest sens.
Marti, 24 Octombrie 2017 | Industrie

Suspiciuni de cartel: Comisia Europeană continuă controalele la Daimler și Volkswagen

Comisia Europeană extinde investigația cu privire la un posibil cartel între cei mai mari producători auto din Germania, iar ultimii pe lista controalelor sunt cei de la Daimler și Volkswagen.
Luni, 23 Octombrie 2017 | Industrie

Control la sediul BMW: Nemții sunt suspectați de formarea unui cartel cu Daimler și Volkswagen

Comisia Europeană a efectuat o inspecție neanunțată la sediul BMW din Munchen, în urma unor informații privind existența unui cartel între cei mai mari producători auto din Germania.

Tag-uri similare

BMW, Comisia Europeana, cartel, inspectie
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru