Permis

Vineri, 11 Decembrie 2020 | Intern

Taxele pentru permisul de conducere și certificatul de înmatriculare se pot plăti online pe site-ul DRPCIV

Taxele pentru permisul de conducere, certificatul de înmatriculare și autorizația de circulație provizorie se pot achita online pe site-ul oficial DRPCIV, caz în care nu mai este necesară prezentarea dovezii de plată.
Luni, 17 August 2020 | Intern

Taxele pentru permisul auto și certificatul de înmatriculare se vor putea plăti online prin platforma Ghișeul.ro

Taxele pentru eliberarea permisului de conducere și a certificatului de înmatriculare se vor putea plăti prin platforma online Ghișeul.ro, după modificarea unor acte normative specifice.
Marti, 17 Martie 2020 | Intern

Examenele pentru obținerea permisului auto se suspendă timp de 30 de zile: "Noile date ale programărilor vor fi anunțate ulterior"

Examenele teoretice și practice pentru obținerea permisului auto se suspendă timp de 30 de zile începând din 17 martie, ca urmare a pandemiei de coronavirus, iar noile date ale programărilor vor fi anunțate ulterior.
Miercuri, 19 Februarie 2020 | General

Schimbări la testele teoretice pentru obținerea permisului auto în Marea Britanie: scenariile scrise, înlocuite cu clipuri video

Marea Britanie va înlocui scenariile scrise cu clipuri video în cadrul testului teoretic pentru obținerea permisului auto începând din 14 aprilie, întrucât imaginile sunt mai ușor de înțeles de către persoanele cu dizabilități.
Joi, 31 Octombrie 2019 | Tehnologie

Microsoft a dezvoltat un software care înlocuiește polițistul la examenele pentru permisul auto

Microsoft a dezvoltat o aplicație software capabilă să stabilească dacă un cursant merită să primească permisul de conducere la capătul examenului auto, astfel că elimină polițistul rutier din procesul de decizie.
Sambata, 28 Septembrie 2019 | Intern

Proiect pentru înăsprirea legii pentru șoferii băuți care produc accidente mortale: pedeapsa cu închisoare nu va mai putea fi suspendată

Șoferii aflați sub influența băuturilor alcoolice care produc accidente mortale nu vor mai putea fi condamnați la închisoare cu suspendarea aplicării pedepsei, potrivit unui proiect de lege depus la Parlament.
Joi, 17 Ianuarie 2019 | Intern

Candidații pentru permis învață din ce în ce mai puțin: rata de promovare a examenului teoretic pentru obținerea permisului a scăzut la 30%

Doar 30% dintre persoanele care au susținut în 2018 proba teoretică pentru obținerea permisului de conducere au reușit să obțină un punctaj suficient de mare pentru a se înscrie la proba practică, în scădere de la 40% în 2017.
Miercuri, 21 Noiembrie 2018 | O lume nebuna

Un german de 18 ani a rămas fără permis la numai 49 de minute după ce l-a obținut: puștiul a condus cu 95 km/h într-o zonă de 50 km/h

Un german în vârstă de 18 ani a reușit performanța de a rămâne fără permis la numai 49 de minute după trecerea cu succes a probei practice, întrucât a condus cu 95 km/h într-o zonă în care viteza este limitată la 50 km/h.
Luni, 03 Septembrie 2018 | Siguranta

Controale pentru siguranța în trafic: șoferii britanici își pierd permisul dacă nu pot să citească o plăcuță de înmatriculare de la o distanță de 20 de metri

Poliția din Marea Britanie a început o serie de controale pentru a testa vederea șoferilor în condiții de trafic. Scopul este creșterea siguranței pe străzile publice, iar regulile sunt dure. Șoferii își pierd permisul imediat dacă nu sunt capabili să citească o plăcuță de înmatriculare de la o distanță de 20 de metri.
Luni, 03 Iulie 2017 | Intern

Noutăți la examenul pentru obținerea permisului: proba practică va fi înregistrată video și audio

Proba practică a examenului pentru obținerea permisului de conducere va fi înregistrată audio și video pentru a evita fraudele. Imaginile vor fi folosite în cazul contestațiilor depuse de candidați.
Vineri, 31 Martie 2017 | Intern

Proiect: examenul pentru permisul auto ar putea include o probă de prim ajutor în trafic

Un deputat a inițiat un proiect de lege prin care examenul pentru obținerea permisului auto va include o probă de prim ajutor în trafic în cazul producerii unui accident.
Marti, 27 Decembrie 2016 | Intern

Proiect de lege: șoferii de peste 70 de ani, obligați să-și facă anual control medical pentru prelungirea permisului auto

Permisul auto al persoanelor de peste 70 de ani va avea o valabilitate de numai un an, iar reînnoirea acestuia va fi condiționată de trecerea unui examen medical, potrivit unui proiect de lege.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Joi, 24 Noiembrie 2016 | Intern

Noutăţi pentru permisul auto: menţiuni despre efectuarea şcolii pe maşină cu cutie automată şi obligativitatea purtării ochelarilor

Permisele auto ar putea include în curând menţiuni despre efectuarea şcolii de şoferi pe o maşină cu cutie de viteze automată sau obligativitatea de a purta ochelari de vedere, potrivit unui proiect de lege.
Luni, 07 Noiembrie 2016 | Siguranta

Cum îi crești, așa îi ai: 65% dintre tineri vor imita comportamentul părinților la volan

Un studiu realizat în Franța arată că instructorul auto este un model pentru doar 25% dintre tinerii care-și iau permisul de conducere. În schimb, 65% imită modul în care coduc părinții.
Miercuri, 06 Iulie 2016 | Intern

Plăteşti online, dar nu scapi de cozi: taxele pentru permis şi înmatriculare se achită pe internet, dar ai nevoie de ştampila băncii

Taxele pentru eliberarea permisului de conducere şi a certificatului de înmatriculate pot fi plătite prin internet banking, însă va trebui să obţii ştampila băncii pe ordinul de plată pentru ca plăţile să fie recunoscute.

Tag-uri similare

permis de conducere, permis, inmatriculare, taxe inmatriculare, taxe online, taxe permis
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru