Tesla a triplat producția lui Model 3 în al doilea trimestru al anului: "Avem în continuare 420.000 de rezervări"

de Daniel Popescu
Marti, 03.07.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tesla a produs aproape 29.000 de unități Model 3 în perioada aprilie-iunie, de 3 ori mai multe decât în primele 3 luni ale anului, și afirmă că va crește producția la 6.000 de unități pe săptămână la sfârșitul lunii august.

Tesla a anunțat încă din noaptea de duminică spre luni că a reușit să-și îndeplinească obiectivul de a produce minim 5.000 de unități Model 3 pe săptămână, iar compania americană a publicat acum un raport complet care scoate în evidență câteva elemente interesante.

Astfel, Tesla a produs 28.578 de unități Model 3 în perioada aprilie-iunie, de aproape 3 ori mai multe decât în primele 3 luni ale anului, iar valoarea este mai mare decât producția cumulată a lui Model S și Model X (24.761 unități).

În plus, în cursul celui de-al doilea trimestru, Tesla a dublat producția săptămânală a lui Model 3. Creșterea producției se datorează în primul rând dezvoltării unei noi linii de producție într-un cort improvizat, care a asigurat 20% din producția de săptămâna trecută a lui Model 3.

"Producția săptămânala a lui Model 3 s-a dublat pe parcursul trimestrului și am făcut asta fără să compromitem calitatea", menționează Tesla într-un comunicat de presă.

Pe baza acestor rezultate, Tesla și-a stabilit un nou obiectiv: 6.000 de unități Model 3 pe săptămână până la finalul lunii august.

În privința livrărilor, doar 18.440 de unități Model 3 au ajuns la clienți în al doilea trimestru al anului, în timp ce alte 11.166 de unități Model 3 sunt în tranzit. Tesla explică numărul mare de unități aflate în tranzit prin faptul că producția a crescut semnificativ în ultimele zile ale trimestrului.

În plus, Tesla susține că numărul rezervărilor active pentru Model 3 a rămas constant la 420.000 de unități și anticipează o creștere pe măsură ce compania va începe să ofere teste pentru cei interesați.

"Numărul net de rezervări rămase pentru Model 3 la finalul trimestrului 2 este constant la aproximativ 420.000 de unități. Când vom începe să oferim clienților oportunitatea de a vedea și testa mașina ne așteptam că ritmul cererilor să crească mai repede decât producția", menționează Tesla.

În ritmul actual, Tesla va avea nevoie de încă doi ani pentru a onora toate cele 420.000 de rezervări pentru Model 3.

Via Tesla

Comentarii (4)

  • ACE - Craiova
    BRAVOS Tesla.....Hai si-n Europa !!!
    13 1
  • vorbeste cu Trump si Merkel (un dezaxat si celalalt in pragul pensionarii politice) ...sunt sigur ca cei doi te vor asculta si vor lasa Tesla sa faca productie in EU
    2 10
  • Stirea asta nu este prea buna pt cei care prevedeau falimentul companiei! Tesla este cel mai mare producator de automobile electrice si se pare ca nu se va schimba prea curand treaba asta!
    8 0
  • Rudolf D.
    Nici un om cu capul pe umeri nu se bucura de falimentul unei companii ca Tesla. Astept insa sa vad ca acesta companie devine profitabila si nu mai ia subventii de la stat. Sau din speculatii bursiere?
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru