Tesla confirmă că este investigată pentru datele de producție ale lui Model 3: "Un verdict nefavorabil poate afecta compania"

de Daniel Popescu
Luni, 05.11.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tesla a confirmat că autoritățile americane investighează Tesla pentru posibile raportări false ale producției lui Model 3 și afirmă că un verdict nefavorabil ar putea afecta situația financiară și brandul.

Presa americană a relatat la începutul săptămânii trecute că FBI va începe o anchetă cu privire la modul în care Tesla a raportat producția lui Model 3.

Inițial, Tesla a negat informația, însă ulterior și-a informat investitorii de pe bursă că a primit o citație din partea Securities and Exchange Commission (SEC), organizația care reglementează piața bursieră din SUA.

Astfel, Tesla a confirmat că este investigată pentru o posibilă falsificare a datelor de producție pentru Model 3, iar compania a admis că un verdict nefavorabil va avea efecte negative asupra companiei.

"Dacă va avea loc o decizie nefavorabilă, există posibilitatea unui impact negativ asupra afacerilor noastre, a rezultatelor unor operațiuni, a lichidităților, a poziției financiare și a brandului", menționează Tesla în nota trimisă investitorilor.

Este important de precizat că Tesla a primit o citație din partea SEC, fără să menționeze însă dacă a primit citație și din partea FBI.

Noile probleme vin la scurt timp după ce CEO-ul Elon Musk s-a ales cu o amendă totală de 40 de milioane de dolari pentru că a anunțat în mod eronat pe Twitter că va delista compania de la bursă.

În mod ironic, problemele vin la numai câteva zile după ce Tesla a anunțat un profit de peste 300 de milioane de dolari în al treilea trimestru al anului.

Practic, este doar a treia oară în isoria companiei când Tesla anunță un profit trimestrial.

Via Motor Authority

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru