Tesla trece pe profit, pentru a treia oară în istoria companiei: 312 milioane de dolari în trimestrul al treilea

de Paul Cosma
Joi, 25.10.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tesla a anunțat un profit de 312 milioane de dolari pentru trimestrul al treilea din 2018, depășind așteptările analiștilor din piață. Este pentru a treia oară în istoria companiei când Tesla are un trimestru profitabil, după reușite similare în 2013 și 2016.

Începutul de an a fost unul extrem de agitat și complicat pentru americanii de la Tesla, în special după anunțarea primelor rezultate financiare din 2018, respectiv pierderi de 785 de milioane de dolari pe trimestrul întâi.

Promisiunile repetate și nerespectate ale șefului Elon Musk au contribuit și ele la lipsa de încredere a investitorilor în viitorul constructorului american.

Cu toate acestea, Musk a reușit să îndeplinească poate una dintre cele mai importante promisiuni, aceea de a aduce Tesla din nou pe profit. Compania americană a raportat un profit de 312 milioane de dolari pentru trimestrul al treilea din acest an, luând prin surprindere piața și depășind așteptările analiștilor financiari.

Este doar a treia oară în istoria companiei când Tesla reușește să aibă un trimestru profitabil, după rezultate pozitive în 2013 și 2016. Elon Musk are acum puțină liniște și promite că Tesla va încheia și ultimul trimestru din 2018 pe profit

Cu toate că se află sub obiectivul impus de 5.000 de unități, producția lui Model 3 a atins un nivel de 4.300 de mașini pe săptămână, suficient pentru a ridica nivelul încasărilor și ridica “moralul” companiei.

Până la sfârșitul lui 2018, Tesla vrea să dea startul comenzilor pentru Model 3 în Europa și China, urmând ca livrările către clienți să înceapă din februarie-martie 2019.

Via Reuters, CNN

Comentarii (5)

  • li-ion
    Bravo lor,tot înainte!
    11 3
  • Acum sa vedem ce mai zic si carcotasii?
    Pai da dar..... lipseste sapca. nu?

    Bravo Tesla bravo Musk!
    11 2
  • in ultima saptamana din trimestrul 3 au produs 5.300 de model 3, 4.300 unitati este media pe trimestru.
    3 0
  • Adrian
    @Green_Alex
    Vor spune ca acest castig a iesit din manevrele lui Musk, alea cu scoaterea de la bursa, alea cu pacalirea investitorilor, etc.
    2 0
  • AndreiRN
    Zilnic vad camioanele incarcate cu Tesla 3 pe autostrada dar citesc ca au probleme cu distribuirea a 5000 de masini saptamanal.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru