Tesla cucerește Norvegia: Model 3 a avut o cotă de piață de 29% în țara nordică la înmatriculările din luna martie

de Daniel Popescu
Miercuri, 03.04.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
29% dintre mașinile noi înmatriculate în Norvegia în luna martie au fost Tesla Model 3, în contextul în care 58% dintre mașinile înmatriculate au fost electrice.

Norvegia este țara europeană care a îmbrățișat cel mai rapid mașinile electrice, iar statisticile cu privire la înmatriculările de mașini noi din luna martie confirmă din plin acest lucru.

Sosirea lui Tesla Model 3 pe piața europeană a bulversat complet clasamentul celor mai populare modele, după ce sedanul electric produs în Statele Unite a avut 5.315 de unități înmatriculate.

Astfel, Model 3 a fost de departe cea mai populară mașină în lună martie, cu o cotă de piață de 29%, în contextul în care numărul total de unități înmatriculate în țară a fost de 18.375.

La mare distanță de Model 3 s-a poziționat Volkswagen Golf cu 979 de unități, în timp ce podiumul este ocupat de Mitsubishi Outlander cu 859 de unități.

Următoarele șase locuri sunt ocupate doar de modele electrice, cu Nissan Leaf în fața lui BMW i3, Hyundai Kona, Hyundai Ioniq, Jaguar I-Pace și Audi e-tron, în timp ce top 10 este încheiat de Toyota RAV4. Astfel, modele premium precum I-Pace sau e-tron au avut performante mai bune decât una dintre cele mai accesibile mașini electrice, Renault Zoe, care a ocupat doar locul 11 în clasamentul lunii. În total, 58.4% dintre mașinile noi înmatriculate în luna martie în Norvegia sunt electrice.

Norvegia nu este singura țară în care Model 3 are succes.

De altfel, Model 3 a fost cea mai vândută mașină electrică în Europa în luna februarie, după ce a fost comercializată în peste 3.600 de unități. Americanii au reușit astfel să surclaseze Renault Zoe, care a ocupat locul doi cu aproape 2.900 de unități.

Via Automotive News

Comentarii (4)

  • Model 3 o sa cucereasca tot globul,mai putin tarile prapadite(romania,bulgaria..etc).
    13 7
  • Rudolf D.
    Ce fain e, sa ai petrodolari.
    11 3
  • mircea badea
    m-as duce in norvegia doar si pt a-mi clati ochii cu electrice.
    6 4
  • ACE - Craiova
    The EV World are starting ... RIGHT NOW....
    7 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru