Tesla lansează o versiune mai accesibilă pentru Model 3: autonomie de 420 de kilometri, cu 80 de kilometri mai mică decât varianta de top

de Daniel Popescu
Duminica, 21.10.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tesla Model 3 este disponibil din această săptămână și într-o versiune mai accesibilă care oferă o autonomie de circa 420 de kilometri, cu 80 de kilometri mai mică decât versiunea de top.

Tesla a anunțat în această săptămână extinderea gamei de versiuni pentru Model 3. Totuși, în locul mult-așteptatei versiuni de bază de 35.000 de dolari, constructorul american a lansat o versiune intermediară cu un preț de pornire de 45.000 de dolari, identificată drept versiune Mid-Range Battery.

Comparativ cu versiunea de top Long-Range Battery de 49.000 de dolari disponibilă de la lansare, noua variantă diferă doar prin prisma capacitații acumulatorului și, implicit, a autonomiei, care în acest caz este de circa 420 de kilometri conform standardului american EPA.

Cu alte cuvinte, proprietarii se pot aștepta la o autonomie cu circa 80 de kilometri mai scăzută decât în cazul versiunii Long-Range Battery, care ajunge la aproximativ 500 de kilometri.

Anterior, Tesla anunțase că Model 3 va fi disponibil doar cu versiuni Long-Term Battery și Standard Battery, astfel că noua variantă Mid-Range Battery constituie o surpriză. Oficialii producătorului susțin însă că versiunea Standard Battery, care va oferi o autonomie de circa 350 de kilometri, va fi disponibilă în cel mult 6 luni pentru clienții care au plătit deja un avans.

"Pe măsură ce vânzările cresc rapid, am atins un volum de producție constant, iar asta ne permite să diversificăm gama.

Noua versiune Mid-Range Battery [...] corespunde cerințelor variate ale clienților dornici să aibă un Model 3. Timpul nostru estimat de livrare pentru clienții care au comandat versiunea Standard Battery este de 4-6 luni", menționează oficialii Tesla.

Via Electrek

Comentarii (7)

  • dream machine!!pacat ca nu se vinde oficial si in romania.
    6 2
  • Edikkk
    Chiar şi la 350 km, eu unul prefer să dorm decat să fac 1000km şi să mor la 10 km de casă.

    Pentru 1000km există avion, hotel, nu maşină.
    5 10
  • Edikkk
    Şi chiar cine îşi doreşte mai mult, stai 1 oră şi încarci la 80% cu un super charge. Bine, în SUA.

    Sau China peste puţini ani.

    În Europa îi dăm cu dieselul înainte.
    8 8
  • Edikk in Germania sunt 11 900 de statii de incarcare electrice. E bine ca atunci cand scrii ceva sa te documentezi inainte.
    Referitor la primul comentariu. 350 km e teoretic in conditii ideale. Daca e iarna faci probabil 200 km real. Sa incarci la fiecare 250 km cate o ora e nebunie. 1000 km pe autostrada ii faci in vreo 8-9 ore. si te duci unde vrei. Cu avionul nu prea.
    8 1
  • @ICs
    NU stiam ca asta este un site pentru agenti de vanzari/distributie care fac zilnic mii de km, Cu infrastructura romaniei trebuie sa cam tragi de tine ca sa faci mai mult de 600 km pe zi, deci o pauza de 1h la un drum nu mi se pare atat de speriat. Si cat de des face fiecare drumuri din astea atat de lungi.
    Chiar as fi curios cate drumuri mai lungi de 300/zi km face un roman mediu pe an...cu masina lui termica.
    5 0
  • @Edikkk : fara suparare...dar esti deja plictisitor .Mai schimba si tu placa . Cred ca te uti prea mult la filme sau esti doar la varsta aia la care crezi ca .."tot ce zboara se mananca". Pot sa-ti inteleg pana la un punct "exaltarea" asta cu electrificarea dar tu ai dezvoltat o anumita patologie si devii umpic .."agasant" .Repeti aceleasi fraze zilnic ,nu stiu daca realizezi asta. Toti suntem intr-o anumita masura "exaltati" de faptul ca avem iata oportunitatea sa traim o adevarata revolutie industriala , timpuri "julesverniene" si chiar mai mult , la care doar visam acu vreo 2 decenii . Dar tu ai trecut intr-un total alt film. Ia-o mai usor ca dai in de-alea gen "Halatu..unde-i halatu !?" Uite, vezi ca ti se pregateste ceva si chia d-aci din Romanica si daca le iese, nu te vad prea bine : https://adevarul.ro/locale/alba-iulia/un-senzor-revolutionar-produs-fabrica-bosch-blaj-putea-revolutiona-piata-automobilelor-diesel-1_5bcdae2edf52022f75c03f0f/index.html
    6 3
  • Edikkk
    Măi pipo
    .... Nepoţii tăi ce o să respire??
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru