Tesla Model S stabileşte un nou record: traversarea gratuită a Americii de la Vest la Est în 67 de ore

de Sebastian Toma
Joi, 24.07.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Jurnaliştii americani de la Edmunds au reuşit să bată recordul stabilit de angajaţii Tesla privind traversarea Americii de la o coastă la alta cu un Model S cu aproape nouă ore diferenţă.

Esential 52 de ore şi 41 de minute au condus americanii de la Edmunds pentru a parcurge 5.362 de kilometri la bordul unui Tesla Model S.
Tesla Model S se poate mândri cu un nou record, stabilit de data aceasta de o echipă de jurnalişti americani. Echipa celor de la Edmunds.com a reuşit să meargă din Redondo Beach, statul California până în New York în 67 de ore şi 21 de minute, totul fără să plătească un dolar pentru transport. Secretul lor a fost folosirea reţelei de staţii de încărcare rapidă a mărcii Tesla, numită Supercharger, ale cărei staţii le-au vizitat de 23 de ori. Cât timp maşina era oprită pentru încărcare, membrii echipajului au mâncat, în timp ce somnul era asigurat cu rândul, în maşină. Spre deosebire de echipa celor de la Tesla Motors, care a avut nevoie de 76 de ore şi cinci minute pentru a realiza acelaşi traseu, cei de la Edmunds nu au aşteptat să se încarce bateria la maximum, preferând să încarce doar cât aveau nevoie pentru a ajunge la următoarea staţie Supercharger.

Tesla Supercharger, reţeaua privată de staţii de încărcare a producătorului, se extinde şi în Europa

Călătoria a avut un traseu de 5.362 de kilometri şi a consumat 1.06 mWh.

Deoarece au fost folosite staţiile de încărcare Supercharger, gratuite pentru clienţii lui Model S în versiunea de top, jurnaliştii nu au cheltuit nimic pentru alimentare, singurele costuri fiind legate de alimente şi lichide. Călătoria lor a implicat 52 de ore şi 41 de minute de condus şi 14 ore şi 40 de minute de încărcare a acumulatorilor. Timpul mediu de încărcare la Supercharger este de 38.3 minute, spun jurnaliştii. Viteza medie obţinută pe traseu este de 101 km/h, dar echipa spune că au evitat să conducă într-un regim agresiv sau cu viteze exagerate, cu toate că nu au abordat cel mai economic stil de condus posibil.

Tesla Model S înregistrează o nouă victorie: prima poziţie în clasamentul cititorilor Consumer Reports

Exemplarul Model S condus de cei de la Edmunds a stat 14 ore şi 40 de minute la încărcat pentru a realiza călătoria de 5.362 de kilometri.

Şeful Tesla: "Cererea pentru Model S depăşeşte capacităţile noastre de producţie"

Urmareste Automarket
Jurnaliştii de la Edmunds au realizat întregul traseu fără nicio echipă de sprijin sau de asistenţă şi nu s-au oprit din niciun alt motiv în afară de încărcarea acumulatorilor. Aceştia au declarat că erau nesiguri la început în privinţa şanselor lor de reuşită, deoarece au folosit un ”coridor de încărcare” considerat subdezvoltat de cei de la Tesla, constructorul american sugerând o rută cu mai multe staţii Supercharger pentru acelaşi traseu.

Via FreePress

Comentarii (7)

  • Cand citesc astfel de stiri imi dau seama cat de penibili suntem noi europenii care ne batem de multe ori cu pumnii in piept ca babuinii cand ne laudam masinile produse in Europa si infrastructura europeana in general. Suntem foarte departe de SUA in realitate...
    24 8
  • Sam@Andy
    Mai ales cand vine vorba de electrice si pickup-uri ii foarte adevarat ce spui.
    13 2
  • Iulian
    Au inceput si romanii nostrii sa mai deschida ochii......am ramas blocat ieri cand am vazut pe sosele Constantei o Tesla nou-nouta de culoare verde.este o aparitie tare placuta ochiului si mai ales in trafic.La mai multe!
    5 3
  • AndreiRN
    Intradevar revolutioneaza industria auto acest om.
    Doresc un pick-up electric si nimic altceva.
    4 4
  • cuciureanu doru
    masina asta trebuia sa apara de o suta ani dar arabi etc nustiu cum sa mai scota bani de la prostime ,eitrebuiau sa fie pe luna etc dar le efrica de ei se multumesc cu prostimea care se multumesc cu nimic
    3 2
  • @ cuciureanu doru

    Exista un echivalent al acestei masini acum 100 de ani (in 1907): Detroit Electric. A mers 340 km cu o singura incarcare, deci mai mult decat autonomia unui Ford Model T. Totusi, compania a dat faliment, cererea pentru masini electrice a fost redusa, oarecum din aceleasi motive pentru care este si azi.
    6 1
  • Model S(olenza)
    @ShelbyV8

    Detroit Electric a renascut si produce din nou masini:
    http://www.detroit-electric.com/
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru