Tesla Model X: informaţii noi despre viitorul SUV electric

de Bogdan Mirică
Marti, 13.01.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tesla a publicat noi detalii despre viitorul său SUV electric, botezat Model X. Acesta va fi oferit cu două tipuri de baterie litiu-ion, garantând autonomii şi puteri diferite.

Chiar dacă toţi ochii presei sunt aţintiţi asupra Salonului Auto de la Detroit, Tesla s-a gândit că se poate folosi de acest prilej pentru a oferi câteva informaţii noi despre viitorul Model X, primul SUV din istoria companiei. Crossover-ul american se va supune filosofiei electrice şi va oferi o rulare cu zero emisii.

Informaţiile oferite de Tesla fac referire la pachetul de baterii care se va regăsi sub caroseria noului Model X. Ca şi în cazul lui Model S, viitorul SUV va fi oferit clienţilor în trei versiuni, cu autonomie diferită. Modelul de bază va avea o baterie de 60 kWh, iar cel mai generos va dispune de o baterie litiu-ion de 85 kWh.

Esential 407 kilometri ar urma să fie autonomia versiunii de top a viitorului SUV electric Tesla: Model X.
Acesta din urmă va fi oferit şi în derivatul 85 kWh Performance, întocmai ca Model S. O configuraţie care va putea livra 691 de cai putere, garantând în acelaşi timp o autonomie totală de 407 kilometri.
Având în vedere că Model S accelerează de la 0 la 100 de km/h în aproape 3.2 secunde în versiunea Performance, ne putem aştepta ca timpul lui Model X să se situeze tot sub 4 secunde.

Revenind la versiunile simple, de 60 kWh şi 85 kWh, ele ar urma să beneficieze de 380 de cai şi să ofere autonomii diferite. Tesla susţine că noul Model X va păstra deschiderea verticală a uşilor şi pe versiunea de serie. Asta înseamnă, potrivit americanilor, un acces mult mai uşor pe al doilea şi al treilea rând de scaune. Este doar una din trăsăturile viitorului SUV Tesla, despre care producătorul susţine că va fi revoluţionar în segment şi din punct de vedere al practicalităţii.

via autoevolution

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru