Tesla va concedia 9% dintre angajați: "Producția lui Model 3 nu va fi afectată"

de Daniel Popescu
Miercuri, 13.06.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tesla va concedia aproximativ 3.500 de angajați, echivalentul a circa 9% din forța de muncă, cu scopul de a reduce pierderile și de a trece pe profit, însă dă asigurări că producția lui Model 3 nu va fi afectată.

Elon Musk a anunțat la jumătatea lunii mai că Tesla va trece printr-o reorganizare majoră ca reacție la plecarea a nu mai puțin de 10 manageri din cadrul companiei.

Reorganizarea companiei nu prevede însă doar o schimbare a structurii de conducere, ci și concedierea a aproximativ 3.500 de oameni, echivalentul a circa 9% din forța de muncă. Informația a apărut inițial în presa internațională, iar în scurt timp Musk a publicat integral un email trimis tuturor angajaților în care îi anunță de restructurări.

"Pentru a reduce costurile și pentru a deveni profitabili, am luat dificila decizie de a concedia aproximativ 9% dintre colegii noștri. Având în vedere că Tesla nu a avut niciodată profit anual în cei aproape 15 ani de existență, este evident că profitul nu ne motivează. [...] Totuși, nu ne vom atinge niciodată obiectivele dacă nu demonstrăm în cele din urmă că putem fi profitabili", a explicat Musk.

Chiar dacă veniturile Tesla au crescut puternic în ultima perioadă și au ajuns la 3.4 miliarde de dolari în primeme trei luni ale anului, pierderile au crescut de asemenea într-un ritm accelerat, la 785 de milioane de dolari în aceeași perioadă.

La finalul lunii martie, Tesla avea rezerve cash de numai 2.67 miliarde de dolari, iar o serie de analiști anticipează că, cel târziu la sfârșitul acestui an, producătorul va avea nevoie de împrumuturi pentru a-și putea continua activitatea, în ciuda faptului că Musk neagă această ipoteză.

Pe de altă parte, Musk afirmă că producția lui Model 3 nu va fi afectată în niciun fel de concedieri, întrucât angajații de pe liniile de producție nu vor fi afectați.

"Aceste reduceri de personal au fost făcute aproape integral din forța de muncă salariată și nu includ muncitori de pe liniile de producție, așa că asta nu va afecta abilitatea noastră de a atinge obiectivul de producție pentru Model 3 în următoarele luni", a mai scris Musk.

Tesla își propune să ajungă la o producție de 5.000 de unități Model 3 până la finalul lunii iunie.

Via Electrek

Comentarii (2)

  • tre' sa fie o greseala....nu personal uman concediaza ci 9% dintre robotii care nu faceau decat sa puna bete'n roate liniei de asamblare.

    lasand la o parte rautatile....sper ca aceasta firma sa-si revina cat de curand, viitorul nu e chiar roz
    11 3
  • @vianu
    Putin probabil sa-si revina.
    Faptul ca concediaza 9% din personal denota faptul ca nu va mai a avea lichiditati in curand, si incearca sa prelungeasca aceasta perioada.
    De ce oare au pecat atati manageri in ultimul timp?
    Ramane totusi de vazut.
    5 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru