Tesla va instala Superchargere în toate țările din Europa în 2019: în România sunt prevăzute 3 stații la București, Brăila și Craiova

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Duminica, 30.12.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fiecare țară europeană va fi inclusă în rețeaua de Superchargere a celor de la Tesla pe parcursul anului viitor. În România, planurile americanilor vizează instalarea de stații de încărcare în București, Brăila și Craiova.

Rețeaua de stații de încărcare Supercharger dezvoltată de Tesla numără în prezent 1.386 de stații cu 11.583 de puncte de încărcare la nivel mondial, însă rețeaua este foarte slab dezvoltată în jumătatea de est a Europei.

Acest lucru se va schimba însă în cursul anului viitor, după ce CEO-ul Elon Musk a anunțat că în 2019 fiecare țară europeană va fi integrată în cadrul rețelei. "Acoperirea rețelei Supercharger se va extinde anul viitor  la 100% din Europa. Din Irlanda la Kiev, din Norvegia în Turcia", a scris Musk pe rețeaua de socializare Twitter.

Cu alte cuvinte, rețeaua Supercharger va ajunge inclusiv în România, care se află în planurile companiei americane încă din anul 2015.

Potrivit unei hărți publicate pe site-ul oficial Tesla, primele Superchargere din România vor fi instalate în București, Brăila și Craiova. Totuși, aceste informații sunt mai degrabă orientative, iar Tesla a confirmat anterior că amplasarea exactă a Superchargerelor poate suferi modificări în funcție de diverși factori.

Anunțul celor de la Tesla cu privire la rețeaua de Superchargere în Europa vine în contextul în care constructorul va începe anul viitor livrările lui Model 3 pe Bătrânul Continent.

Potrivit unor informații anterioare, americanii intenționează să livreze 3.000 de unități Model 3 pe săptămână în Europa începând din februarie 2019. Dacă planurile vor fi respectate, Model 3 va depăși Nissan Leaf și va deveni cea mai vândută mașină electrică de pe continent.

Via Elon Musk

Comentarii (9)

  • ACE - Craiova
    BRAVOS TESLA !
    In ceea ce priveste Craiova, se pare ca exista/va exista o colaborare cu Tesla - prin firma Hella - reprezentanta locala (de software)....
    Sunt bineveniti si asteptati in oras, cu nerabdare !!!
    10 4
  • Fish manager
    Superchargere la Braila e tot ce trebuie....sa aiba si Pestii cu ce sa-si incarce telefoanele repede si sa-si sune iubitele de 10 ori pe zi, care "lucreaza" prin Elvetia, Italia, Germania, mai ziceti si voi vreo 5 tari si sa le intrebe "ai papat viata mea ? ai facut nani ? cati bani ai facut si tu azi ? " :))))))) Elon Mosk ii invidiaza...vrea sa se faca si el Fish Manager si d-asta instaleaza superchargere la Braila :)))
    7 6
  • Edrany
    Nu inteleg care e logica cu Braila. In jurul Sibiului cred ca ar fi mai util.
    4 5
  • in Braila chiar era nevoie de niste superchargere

    am inceput sa dam septarele diesel din 2010 la 15 mii de euro pe tesla si chiar le incarcam pe unde putem.

    era imperios necesar intr-un oras atat de dezvoltat.
    9 5
  • In alte cuvinte, in cele mai bogate zone ale Romaniei (scotand Bucurestiul din calcul evident).
    2 8
  • Edikkk
    .

    Habar nu aveţi geopolitică şi geoeconomie.

    A doua aglomeratie urbană din România a fost Galaţi Brăila.
    Podul peste Dunăre va lega Moldova de portul Constanţa şi
    Braila este şi legătură între Ploieşti de Tulcea, Odessa.

    Zona Galaţi Brăila este singura zonă înafara de Bucureşti care, prin dezvoltare, poate duce 2-3 milioane de locuitori, şi este zona cu potenţialul cel mai mare din România.


    .
    7 7
  • Andrei
    @Edikk Nu stiu ce fumezi da' pare marfa buna. Pe acolo era tranzitul cel mai mare de marfuri si masini, ca doar daca vrei sa mergi de la Bucuresti la Cluj, Oradea sau Timisoara fix pe la Braila o iei.
    9 7
  • Octavian
    Si eu am ramas socat cand am vazut Braila si am incercat sa caut explicatii si cred ca am gasit.
    Daca cautati pe harta Tesla Europe Charger o sa vedeti niste trasee/culoare. Unul din aceste culoare este Zagreb-Belgrad-Craiova,-Bucuresti-Braila. Mai este un traseu aproximativ paralel care pleaca prin Polonia si ajunge la Kiev. Scopul cu Braila este de a prelungi acest culoar in viitor catre Ucraina...
    5 0
  • hahaha
    trei statii:))
    în România sunt prevăzute 3 stații
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru