Toamna curg conceptele de la Mercedes: hypercarul Project One, o compactă electrică și un hibrid plug-in cu hidrogen debutează în septembrie

de Daniel Popescu
Marti, 22.08.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes va dezvălui la Salonul Auto de la Frankfurt coneptul unei compacte electrice, o versiune de preserie a hypercarului Project One cu motor de Formula 1 și hibridul plug-in alimentat cu hidrogen GLC F-Cell EQ Power.

Într-un an în care cel puțin nouă constructori au decis să nu se prezinte la Salonul Auto de la Frankfurt, Mercedes anunță numeroase premiere mondiale pentru evenimentul care va avea loc la jumătatea lunii septembrie.

Deloc surprinzător în contextul ultimelor informații din tabăra celor de la Stuttgart, constructorul german se va concentra pe modele electrice și de performanță.

Capul de afiș va fi ținut de Mercedes AMG Project One, care va fi prezentat în versiune de preserie. Știm deja că hypercarul va fi echipat cu un motor V6 de 1.6 litri împrumutat din Formula 1 care va fi acompaniat de două motoare electrice, în timp ce puterea totală a sistemului va depăși 1.000 de cai putere. Totuși, va fi pentru prima oară când Mercedes va dezvălui designul viitorului model, pentru care până în prezent avem o singură imagine (foto).

Pe de altă parte, Mercedes a confirmat prezentarea conceptului unei compacte electrice din gama EQ dezvăluită la Salonul Auto de la Paris din toamnă anului trecut. Presa internațională specula încă din primăvara că Mercedes va dezvălui conceptul unui hatchback care ar urma să fie lansat în versiune de serie în 2020, înainte de SUV-ul electric anunțat anul trecut.

Nu în ultimul rând, salonul german va marca și dezvăluirea în premieră a unui vehicul electric cu alimentare cu hidrogen. Pe numele său Mercedes GLC F-Cell EQ Power, acesta este un plug-in hybrid cu alimentare cu hidrogen care promite o autonomie de până la 500 de kilometri. 

Până în prezent, niciun constructor nu a dezvăluit un model sau un concept de tip Fuel Cell plug-in hibrid, astfel că este incert ce tehnologie se ascunde în spatele unei astfel de denumiri.

Cel mai probabil vorbim despre o surpriză tehnologică din partea Mercedes, despre care vom afla mai multe detalii la Salonul Auto de la Frankfurt. 

În rest, Mercedes va prezenta și un exercițiu de design pentru un smart electric sau noul pick-up Clasa X, iar în total vor fi expuse circa 100 de vehicule.

Via Mercedes

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru