Toyota anunță o avalanșă de sisteme de siguranță începând cu 2015

de Bogdan Mirică
Joi, 27.11.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota va lansa o serie de sisteme de siguranță începând cu anul 2015. Ele vor fi reunite sub titulatura Toyota Safety Sense și vor include recunoaștere a pietonilor și cruise control adaptive.

Toyota va introduce în gama sa de modele o serie de sisteme de siguranță menite să prevină producerea unor accidente din neatenție și nu numai. Toate tehnologiile vor fi reunite sub titulatura Toyota Safety Sense (TSS) și vor fi oferite în două pachete distincte.

Pachetul TSS C

Primul dintre ele se va numi TSS C și va include un sistem care evită coliziunile la viteze mici în mediul urban. Atunci când impactul este iminent, sistemul emite o avertizare sonoră și vizuală. Dacă șoferul nu reacționează, sistemul aplică frâna și reduce viteza cu până la 30 de km/h.

Pachetul TSS C va include și avertizare la părăsirea benzii de mers și ajustarea automată a fazei lungi atunci când detectează vehicule din sens opus.

Pachetul TSS P

Cel de-al doilea pachet a fost abreviat TSS P și va fi oferit pe modelele medii și mari, înglobând totodată tehnologiile enumerate mai sus, în pachetul TSS C. Lista de tehnologii include cruise control adaptiv și un sistem de evitare a coliziunilor care include și detectarea pietonilor.

Pe lângă aceste noutăți, Toyota promite și un sistem care va permite comunicarea între mașini, precum și un sistem de faruri adaptive cu tehnologie LED.

Acesta din urmă va folosi LED-uri controlate independent pentru o iluminare mai bună, fără a deranja ceilalți participanți la trafic.

Comentarii (17)

  • inexorabil
    Ce banalitate! TOŢI constructorii se preocupă de acest aspect.
    Ştiţi ce mi-ar plăcea mie ca echipare actuală, ba chiar m-ar extazia? Ceva destul de…utopic (dacă admiteţi grade de comparaţie pentru utopie): cele mai avansate sisteme de siguranţă care oferă protecţie împotriva celor mai avansate tehnologii, inclusiv împotriva tehnologiilor care privesc sistemele de siguranţă.
    7 4
  • iti sugerez deplasarea intr-o caruta fara felinar (ce vremuri) fara ochi de pisica (mai actual) fara nimic (absolut actual) pe drumurile Romaniei.

    satisfactie G A R A N T A T A !!!
    15 5
  • @taiota, bine ai venit in lumea tehnologiilor de alaltaieri. Pe de alta parte m-as bucura enorm daca te-ai lua de mana cu honda si ati baga un recall la toate becurile cu lupa de prin 2010 incoace. Pur si simplu iti rup retina (pe faza mica), indiferent daca flacaii vin din fata sau stau in spatele tau la semafor.
    De aproape 2 luni am o masina ceva mai joasa si am ajuns sa apreciez enorm aspectul reglarii si calitatii farurilor din trafic. Lucru pe care aproape il ignoram inainte. Ei bine, noaptea pot sa ma uit in oglinda retrovizoare direct in farurile unui X5 sau ML la semafor, (bineinteles ca oglinda se inchide automat si ajuta foarte mult). Si da, au niste lumini foarte "cool". Ei bine, daca s-a nimerit o corolla cu becuri cu lupa, te-ai nenorocit. Nici macar SUV sau camionetele XXL nu sunt atat de tampite ca farurile de la masinile alea de spalat.

    Deci taiota, pe bune ca ma bucur enorm ca ai dat de tehnologiile cu LED. De data asta sper sa le si implementezi cum trebuie. Macar la generatiile care urmeaza. Estetica chiar ma lasa rece. Dar durerea din ochi, asta n-o pot trece ... cu vederea.
    18 20
  • zarnestene, daca ai pastra decenta si respectul care i se cuvine unui producator sau altul, si daca nu ai fi obsedat in a denigra producatorii japonezi si ai ridica in slavi pe cei germani, ai avea sanse sa fi apreciat ca un cunoscator.
    altfei, vei ramane un vierme
    15 23
  • @2-10...

    criza varstei mijlocii, e de inteles. Explicatia inregistrarii celui caruia i te adresezi a fost ca "trebuie sa ne arate el noua". Sa ne deschida ochii, cum ar veni.

    E ciudat, pentru ca traitor in tara tuturor posibilitatilor si al informarii e destul de orb sa nu vada ca asiaticii au niste segmente de piata pe care le domina copios. In fapt asiaticii si cu americanii, pentru ca europenii sunt cam invizibili.

    Mai ciudat ca un tip ca cel de mai sus ,consumator de Mercedes, ar trebui sa aiba o anumita relaxare in discurs. Pana la urma proprietarul de Mercedes e cumva un om implinit, impacat cu el insusi si care isi poate permite sa fie tolerant fata de optiunile plebei. Dar nu, el are atitudinea unui tip oarecum frustrat, care uraste in aceeasi masura o marca, un producator, o natie, fanii si proprietarii acelei marci. Indiferent ce face marca aia, natia aia e prost sau de dat la gunoi.

    In fine....personal nu-l inteleg, ii citesc comentariile dar cel mai bine pentru mine e sa nu ii raspund. Nu IQ-ul sau il face imposibil de avut ca partener de discutie ci intoleranta sa. Lucru cu adevarat ciudat atat timp cat traieste in sanul unei natii care s-a ridicat pe principiul tolerantei si care l-a primit in virtutea acestei idei.
    18 21
  • mishazaitev
    @2-10 si Vianu

    Haidi bre ca m-ati lasat mut! Da' ce le-a zis zarnasteanu astora de la Toyota de te-ai ofuscat asa?!! Le-a zis ceva de familii, de copii sau de mame? Si-a exprimat omul parerea cu privire produsele unei companii si atat. Auzi tu la ei "respectul care i se cuvine"! Da de ce i se cuvine frate?! Ca asa vrea cineva anume?! Fiecare cumparator sau posibil cumparator are dreptul sa respecte sau nu orice marca sau produs vrea el? Maine pomaine o sa vina unul sa ceara respect pentru tenisii de Guban! Asta-i buna nene! Exista producatori de autoturisme care merita mult mai mult respect in industria asta in care toyota si-a inceput cariera fabricand autoturisme europene sub licenta. Asta nu inseamna ca tre' sa ne prosternam in fata lor si sa nu le criticam produsele daca acestea nu ne plac. Observ pe zi ce trece ca unii posesori de masini japoneze, sunt de zece mii de ori mai fanatici decat oricare altii. De altfel numa mira. Doar stramosii alora de fabrica produsele pe care ei le considera adevarate obiecte de cult isi spintecauin trecut burtile din decotament pentru stapan, iar in prezent s-au mai modernizat si-si mai taie cate un deget.
    29 3
  • @misha

    observatiile mele erau pentru un comportament mai vechi. Si da, injuraturile frizau familiile ori bolile proprietarilor de "taiote". De cele mai multe ori criticile nu au legatura directa cu produsul ci cu proprietarii acestora. As accepta derapajele permanente ale cuiva cu 4 clase, dar unui tip cu pretentii (intelectuale, profesionale ori chiar auto) ma astept de la cu totul altceva.

    Dar stii? Prea mult zgomot pentru (un) nimic. Mi-am expus parerea (mai degraba nemultumirea) si pun punct de aici incolo. Nici de justificat nu sunt obligat.

    Apropos.. stiam ca dejtu' ti-l tai nu pentru devotament ci pentru greseala sau imposibilitatea de a plati o datorie :)
    13 24
  • mishazaitev
    @vianu

    Asa cum dumneavoastra v-ati spus parerea si el si-a spus parerea. Di nu va fie cu suparare, dar, cel putin de data asta, el chiar nu a facut niciun atac la persoana.
    In alta ordine de idei, in legatura cu des'tu, aveti dreptate, dar sa-ti tai ceva in fata cuiva pentru ca i-ai gresit, tot un fel de devotament se cheama, nu?
    23 5
  • @2-10, cred ca nu mi-a trecut vreodata prin cap ca as fi “cunoscator”. Chiar crezi ca e important pentru mine sa stiu cifre, informatii, etc despre masini? Sa demonstrez ce? Cui? Apropos, puteai sa-ti rezumi tirada la ultimul rand pe care l-ai scris. De fapt tot ce iti doreai era sa injuri. Sunteti cativa pe-aici care va dati mari primadone dar pe dinauntru sunteti putrezi de ura. Spoiala tine doar pana la prima ocazie de a va da arama pe fata.

    @vianu baiatel, tu vorbesti de deviatii, derapaje, atac la persoana, etc? Ma faci sa rad. Mai citeste-ti odata textele de la articolul asta si pe urma citeste ce-am scris eu. Te-ai bagat in discutie doar sa mai tragi un picior in gura, sa-ti racoresti capatana infierbantata si pofta de vorba iute si negadita. Ai remarcat cumva ceva spus de proprietarii de taiota? Probabil ai reactii incontrolabile cand imi vezi textele, dar asta pe mine ma lasa rece. Pentru a avea un “partener de discutie” e necesar ca si celalalt sa fie interesat. Nu crezi? Deocamdata prea putine ma inspira la tine pentru asa ceva. Spui atatea prostii uneori ca am renuntat demult sa te mai bag in seama. La un moment devii obositor.

    Pentru cultura ta generala, nu stiu cati proprietari de Mercedes ai cunoscut in viata ta ca sa tragi o concluzie atat de categoric. Eu am cativa prieteni care conduc masinile astea si nu prea se incadreaza la ce-ai presupus. Ba chiar stiu doi tipi care din intamplare au AMG. Noi noute. Si tipii astia, da, sunt foarte civilizati, foarte cum vrei tu, dar pe langa asta sunt extrem de competitivi. La maximum. Si asta schimba cu totul regulile jocului. Chiar si un simplu meci de tenis devine pe viata si pe moarte cand se incing spiretele. Cand mergi la un club de tenis, te duci sa te distrezi, sa te relaxezi samd. Cu astia doi, stai cu arcul tras tot timpul. Asta ce inseamna? Ca toti proprietarii de Mercedes sunt impacati si se uita de sus la oamenii de rand? Sau ca toti care conduc BMW sunt niste ciobani ignoranti si agresivi? Chiar crezi ca ma stii atat de bine in realitate? Mai reflecta ….

    Cat despre imaginea idilica de tara adoptiva, te intreb atat … Ai trait vreodata in vreo tara civilizata? Ai avut ocazia sa te integrezi intre localnicii acelei tari? Aici nu vorbesc de imigranti ca tine. Ma refer la cei care vorbesc limba respectiva din tata-n-fiu, fara accente si dezacorduri. Stii exact ce se intampla si ce se discuta dupa ce s-a tras cortina cu “politically correct”? Wow … Ti-am mai spus, poti incepe prin a nu mai fi atat de categoric in opinii, pentru ca de multe ori adevarul e mai mare decat il poti intelege tu. Cel putin la varsta pe care o ai acum. Ar fi fantastic daca pe viitor chiar ai “pune punct” in ceea ce ma priveste. Stiu ca ai dreptul la o opinie. Fie ea si sub forma de atac la persoana. Dar asta m-ar scuti de neplacerea de a-ti raspunde.
    11 17
  • Vianule ,daca ai avea ocazia sa stai de vorba ,intre 4 ochi,cu @zarnesteanu .......Multi va credeti atoatestiutori,sunt psihologi,doctoranzi,samd. Eu am scris destule pe aici,iar @zarnesteanu a fost singurul care a realizat unde sunt.Si asta doar dupa un cuvant scris de mine intr-un text. Eu ma consideram un tip cu destula cultura generala,acum am inceput sa am dubii.
    Tu si cu alalalt(210 parca) ati atacat ca niste "canis tomberonis" un amarat de copil.Mai aveati putin si il faceati bucati .La propriu.
    Acum urmez eu?
    22 12
  • Noua Zeelanda sau ceva de genu'

    de parca ar avea o importanta.....
    14 20
  • ma apuca rasu plansu';
    avea dreptate cineva care spunea ca sunt cativa nevrotici pe aici;
    Ma rog la Dumnezeu sa-i insanatoseasca
    3 10
  • @Lache mai ai putin si ma faci Einstein :):):) Esti un dragut si apreciez gestul (sa stii ca sunt foarte "straight", nu ma intelege gresit) dar chiar sunt un om de rand cu plusurile si minusurile lui. Daca e sa ma iau dupa nevasta-mea mai mult cu minusuri. Curios, te refereai la "canis tomberonis" ha-ha-ha ... mie unul baiatul de mai sus imi inspira "cateaua cu dintii de otel". Parca era asa ceva prin povestile de cand eram mici. Vezi tu, de-aia am o ranga de metal tot timpul cu mine.

    PS Ca sa fac dreptate, intamplator sau nu, ieri dimineata s-a nimerit un suv lexus in spatele meu. Si spre mirarea mea, nu m-a orbit cu farurile. Era un model mai nou ce e drept. Deci se poate. Chiar si la taiota.

    @vianu, are tot atata importanta cat are unde esti tu sau 2-10 sau oricare altul. Ham-ham.
    6 6
  • Sa stii ca chiar nu are impotanta. Eu ti-am zis unde nu sunt. Important este cum ati reactionat voi doi. Cu o ura de nedescris. Ziceai ceva de criza a varstei mijlocii .Tu cati ani ai? Sunt sigur 1000% ca vorbesti din experientza.
    Si cam are dreptate @zarnesteanu cand spune ca incepi sa dai sub centura cand nu mai ai nimic interesant de zis.
    16 4
  • Au intrta meseriasii pe forum sa se creada experti
    3 13
  • Toti avem plusuri sau minusuri.Nevasta la fel: da cate un plus din ani in Pasti. Mai era si "Mistretul cu colti de argint" dar nu e cazul.
    CACA, roaga-te in continuare .Poate reusesti ! Roaga-te si pentru mine! Si poti sa intorci si celalalt obraz.
    9 2
  • mishazaitev
    Haideti oameni buni, linistiti-va. Sunt convins ca aveti lucruri mult mai importante de zis decat sa va certati intre voi. Eu am zis ce i-am zis Dl.-ui Vianu tocmai pentru ca am considerat ca eu tip echilibrat si nu-l caracterizeaza iesiri de genul asta.
    11 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru