Toyota anunţă un sistem de încărcare wireless care alimentează bateriile în 90 de minute

de Bogdan Mirică
Vineri, 14.02.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota a dezvoltat un sistem de încărcare wireless. El funcţionează într-o parcare special amenajată şi poate asigura alimentarea unei baterii în doar 90 de minute.

După ce şi-a câştigat titulatura de pionier al tehnologiei hibride, Toyota intenţionează să inoveze şi în alte segmente ale propulsiei alternative. Constructorul japonez lucrează acum la o soluţie de încărcare fără fir a maşinilor sale hibride şi a viitoarelor modele electrice.

În prezent, tehnologia de alimentare wireless este disponibilă pentru doar câteva telefoane mobile, însă ea va consemna o explozie în următorii ani. Industria auto va fi unul dintre promotorii tehnologiei, iar Toyota nu vrea să piardă startul.

Esential 90 de minute sunt necesare pentru a încărca bateria cu ajutorul sistemului de alimentare wireless dezvoltat de Toyota.
Inginerii niponi au dezvoltat un sistem de încărcare wireless pentru actualul Prius Plug-in, versiunea alimentată la priză a hibridului. Acesta se poate încărca fără fir, de îndată ce este parcat în aliniament cu o bobină montată în podea. Sistemul trimite electricitate folosind rezonanţă magnetică ce ia naştere prin modificarea intensităţii câmpului magnetic între bobina transmiţătoare din podea şi cea montată în interiorul maşinii.

Toyota intenţionează să producă în serie un asemenea sistem de încărcare fără fir.

El va fi capabil să încarce o baterie actuală în doar 90 de minute.

Pentru a uşura procesul de încărcare, Toyota a instalat şi un asistent inteligent pentru parcare, capabil să indice şoferului unde se află poziţionată bobina la nivelul solului. Testele vor demara în această lună în prefectura Aichi din Japonia.

Comentarii (10)

  • O idee invechita, cu parere de rau. Solutia aceasta exista si pe cateva modele britanice . Deci nu-i un capat de lume.

    Sa auzim numai de bine!
    9 30
  • viitoare masini electrice? Astia de la Toyota anuntau ca pe ei ii intereseaza hibridele si mai apoi cele pe hidrogen.

    dumbass strikes again!
    9 11
  • De data aceasta chiar are dreptate Inexo-cuantic cu masinile britanice...
    6 9
  • daca am trai intr-o lume sanatoasa la cap ...

    ... am avea pozitii la semafor sub care ar sta astfel de bobine, senzori la masini, cipuri de identificare, si am incarca masina stand la stop, pentru drumul pana la urmatorul.
    15 4
  • @uncle
    Nu vreau sa par profetic dar lumea mi se pare destul de sanatoasa la cap deoarece tehnologia actuala a bateriilor nu este destyul de buna pentru masini electrice, iar hibridele sunt relativ scumpe si a naibii de complicate.
    2 5
  • Alex, problema este ceva mai profunda - masinile conventionale se pot dezvolta in continuare la doar o fracti din costurile de dezvoltare ale masinilor electrice. Nu cred ca vom intalni un capitalist care sa cheltuie banii aiurea ;) Din fericire tot mai multi isi dau seama ca viitorul nu poate apartine combustibililor fosili, si, prin urmare, avem pe strazi masini care nu ii folosesc. Cand o sa domine electricele... nu se poate spune, dar cu certitudine se poate spune ca electricitatea va fi motorul dezvoltarii societatii umane (aici vorbim de energie ce nu se bazeaza pe combustibilii fosili).
    8 0
  • @alex

    atunci poate explici de ce prius-ul a bifat vanzari record (ca si crestere procentuala) in 2013 fata de 2012. Cat despre complexitate, din experienta, ca utilizator, apesi pe butonul de start si te joci cu doua pedale. Nu vei simi niciodata ca in masina exista si niste acumulatori. Barbile unor diversi nemultumiti de prezenta bateriilor sau de service-ul dublu (o mai mare TAMPENIE n-am auzit) sunt dovezi ale ignorantei.

    Romanul se pricepe la femei, fotbal, politica si de cativa ani la hibride....e dat dreaku' romanu' nostru.
    8 2
  • atata vreme cat esti conectat la retea orice tehnologie este posibila (sau permisa, depinde cum interpretezi).,
    0 0
  • AndreiRN
    Astfel de sisteme s-au mai testat si chiar in Coreea este o sosea de test in care firele sunt in lungul drumului si incarca continuu masina.
    Problema este campul magnetic foarte puternic care se pare ca nu e prea sanatos pt nici-o vietuitoare.
    Daca un biet mobil iti poate oferi si cancer sau impotenta imaginati-va campul magnetic al unui astfel de sistem.
    5 0
  • Infiniti LE wireless
    E bine ca au reusit sa implementeze si ei sistemul asta, dar sunt in urma daca deabia acum demareaza testele.
    INFINITI va pune la comercializare in 2014 conceptul wireless prezentat in 2012. (Infiniti LE). Implementarea ulterioara pe Nissan Leaf va fi usoara.

    http://gas2.org/2012/08/22/infiniti-le-electric-sports-car-coming-in-2014-with-wireless-charging/

    Plus de asta... avem pt masini conventionale asa ceva:

    http://www.automarket.ro/stiri/nissan-a-prezentat-masina-cu-comenzi-wireless-11365.html
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru