Toyota Mirai, prima maşină de serie alimentată cu hidrogen, a primit 1.500 de comenzi într-o lună

de Sebastian Toma
Joi, 15.01.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota a anunţat că a primit 1.500 de comenzi în prima lună în care modelul Mirai a fost disponibil comercial pe piaţa din Japonia. Pentru un vehicul cu un sistem complet nou de propulsie, rezultatele sunt excelente.

Esential 400 de unităţi Mirai sperau să vândă cei de la Toyota în decursul întregului an 2015 pe piaţa din Japonia.
Toyota Mirai a primit deja 1.500 de comenzi în prima lună completă în care a fost disponibil pe piaţă. Modelul nipon a fost lansat doar pe piaţa indigenă, unde au fost peste 1.500 de clienţi care au făcut o comandă în prima lună de la anunţarea disponibilităţii sale. Reprezentanţii Toyota spun că sperau să vândă 400 de unităţi până la sfârşitul lui 2015 în Japonia, dar constructorul va trebui să-şi regândească strategia de producţie şi livrare având în vedere comenzile care au atins un nivel triplu într-o lună faţă de aşteptările pentru întregul an.

Toyota Mirai, primul model de serie alimentat cu hidrogen al mărcii, vine în Europa în 2015

Potrivit reprezentanţilor Toyota, aproximativ 60% dintre comenzi au venit din partea guvernului de la Tokyo şi din partea flotelor companiilor private. Tokyo este oraşul în care modelul Mirai este cel mai popular, majoritatea comenzilor fiind efectuate din trei prefecturi ale acestui oraş.

Pe piaţa din Japonia, Toyota Mirai costă aproximativ 62.000 de dolari. Japonezii îl vor lansa în curând şi pe piaţa din Statele Unite ale Americii, iar în Europa va debuta până la începutul anului 2016. Constructorul nipon şi-a informat deja clienţii asupra posibilităţii extinderii termenului de livrare pentru lotul de 1.500 Mirai comandat deja într-o lună.

Toyota deschide calea maşinilor cu hidrogen şi permite folosirea liberă a patentelor sale în domeniu

Urmareste Automarket
Toyota Mirai are o autonomie de 483 de kilometri şi este primul automobil de serie mare oferit doar într-o versiune alimentată cu hidrogen.
Acesta are pile de combustibil care transformă hidrogenul în energie electrică şi foloseşte energia rezultată pentru a angrena roţile. Singurul lucru care iese pe ţeava de eşapament a acestui vehicul este apă, iar reprezentanţii mărcii nipone afirmă că este sigură pentru consumul uman, în ciuda faptului că este produsă de un autovehicul.

Toyota va lansa în 2020 un sistem de alimentare cu hidrogen la un sfert din preţul actualei soluţii

Via Carscoops

Comentarii (5)

  • Marian
    Nu stiu ce ati citit voi in stirea indicata legata de Mirai dar eu nu am inteles acelasi lucru : "Oficialul japonez nu recomandă însă consumul unei astfel de ape. Asta pentru că ea rezultă din combinarea hidrogenului din rezervor cu oxigenul din mediul înconjurător"
    Zice doar ca are mai putine impuritati organice decat laptele, dar nu ar fi bine sa o consume lumea.
    2 0
  • arogantul
    cum e produs hidrogenul? la ce pret? si de unde poti sa iti faci plinul?
    7 0
  • Adrian Floraru
    bravo toyota santeti tari nbr 1
    14 2
  • AndreiRN
    Hidrogenul este un produs rezidual de la rafinarie.
    Faci plinul la bezinaria cu pompa specializata pt hidrogen.
    2 sunt in apropierea mea.
    Pretul este de $4.99 pe kg.
    0 0
  • Ma asteptam sa dati detalii si despre costul unui plin sau al unei sute de km parcursi.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru