Toyota pregăteşte un serviciu de car-sharing prin care intri în maşină cu o aplicaţie de smartphone

de Daniel Popescu
Marti, 01.11.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota va lansa un dispozitiv bluetooth care îţi va permite să intri în maşină printr-o simplă aplicaţie de smartphone pentru a conduce vehiculul altei persoane în cadrul unui program de car-sharing.

Constructorii auto mizează puternic pe conceptul de car-sharing, iar al doilea mare constructor auto al lumii, Toyota, nu putea lipsi de la această petrecere. Producătorul japonez va lansa un program pilot pentru un serviciu de car-sharing care presupune utilizarea telefonului mobil pe post de cheie de acces.

În acest scop, maşinile vor fi echipate cu un dispozitiv numit Smart Key Box care va fi amplasat pe dashboard şi se va conecta prin bluetooth. Atunci când proprietarul nu va folosi maşina, acesta o va putea "închiria" altor şoferi şi va apela la o funcţie a unei aplicaţii de smartphone.

Urmareste Automarket
Şoferii care vor dori ulterior să utilizeze o astfel de maşină o vor localiza prin intermediul aplicaţiei şi, când se vor apropia de ea, vor primi un cod care trebuie introdus în cadrul aplicaţiei.
După validarea codului, şoferul poate urca în maşină.

Tehnologia va fi testată pentru început în San Francisco pe parcursul anului viitor în parteneriat cu serviciul de car sharing Getaround.

Serviciul dezvoltat de Toyota este foarte asemănător cu cele anunţate anterior şi de alţi constructori precum Mercedes, BMW sau Ford. În plus, inclusiv noul brand Lynk&Co al chinezilor de la Geely vor avea o aplicaţie cu funcţii identice pentru astfel de servicii.

Via The Verge

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru