Uzina Dacia de la Mioveni a produs 500.000 de exemplare Duster

de Sebastian Toma
Marti, 03.12.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fabrica Dacia din Mioveni a produs deja 500.000 de unităţi Duster. Exemplarul aniversar este destinat exportului, la fel ca 95% din producţia de Duster.

Esential 125 CP dezvoltă cea mai puternică motorizare oferită în gama Dacia.
Dacia Duster, SUV-ul mărcii din Mioveni, a ajuns la 500.000 de unităţi produse. Exemplarul aniversar a părăsit porţile fabricii argeşene pe 3 decembrie 2013, este de culoare gris olive şi beneficiază de motorizarea 1.5 dCi de 110 CP, tracţiune integrală şi nivelul de echipare Laureate. La fel ca majoritatea modelelor Dacia produse în ultima perioadă, modelul va ajunge pe piaţa din Franţa, cea mai mare piaţă de export pentru Duster şi una dintre pieţele de top pentru marca românească deţinută de Renault.

Comparaţie foto: Dacia Duster facelift vs. versiunea anterioară

Duster reprezintă aproximativ 40% din producţia totală zilnică a Uzinei de Vehicule Dacia, iar 95% din producţia sa a fost exportată. Anul 2013 i-a adus lui Duster un facelift, care a constat în introducerea mai multor dotări standard, o listă mai lungă de opţionale şi o serie de modificări estetice.

În plus, Duster este oferit şi în compania unui motor 1.2 turbo alimentat cu benzină, acesta din urmă fiind cel mai puternic motor oferit vreodată pe un automobil Dacia de serie.

Urmareste Automarket
Duster este unul dintre cele mai populare modele Dacia, deşi este vârf de gamă, iar preţul său este ceva mai mare comparativ cu al lui Logan şi Sandero. Chiar şi aşa, Duster este cel mai abordabil SUV al momentului. Preţul său de bază este de 10.900 de euro cu taxe incluse, ceea ce înseamnă că Dacia oferă faceliftul lui Duster la un preţ de pornire mai mic cu 350 de euro faţă de cel al variantei dinainte de restilizare.

AICI poţi citi testul nostru cu Dacia Duster facelift 1.2 TCe.

Via Dacia

Comentarii (2)

  • Felicitari, Dacia!
    10 0
  • sa nu uitati ca dacia este o masina omului de rand si sa incepeti peste cativa ani cu aberatii de genul .... dacia de 20-50000 euro ;
    VW masina populara (pt cine nu stie chiar asa se traduce Volkswagen ) ieftina si fiabila a anilor 70 -80 era echivalentul dacia de azi;
    astazi VW nu mai este masina omului de rand....
    13 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru