Versiunea electrică a lui Hyundai Kona va fi disponibilă în două versiuni: varianta de top va avea autonomie de 400 de kilometri

de Daniel Popescu
Marti, 17.10.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Hyundai Kona va fi disponibil într-o versiune electrică începând din 2018, iar clienții vor putea alege între două variante pentru baterie, cea mai generoasă urmând să asigure o autonomie de aproape 400 de kilometri.

Hyundai Kona este modelul cu care constructorul sud-coreean își propune să atace agresiv piața SUV-urilor subcompacte, iar acesta va fi acompaniat începând de anul viitor și de o versiune electrică.

Cunoscută cel puțin pentru moment drept Hyundai Kona EV, versiunea electrică va fi dezvăluită cu ocazia Salonului Auto de la Geneva din luna martie. Până acum, se vehicula că modelul va fi echipat cu un acumulator de 40 kWh, iar recent au apărut informații că bateria va avea de fapt 64 kWh, urmând astfel să asigure o autonomie de până la 400 de kilometri, conform standardului NEDC.

Iată însă că presa internațională afirmă acum că noul Kona EV va fi disponibil în două versiuni, în funcție de capacitatea acumulatorului. Cu alte cuvinte, ne putem aștepta la un Kona cu baterie de 40 kWh, dar și la o versiune cu acumulator de 64 kWh.

Nu este clar dacă aceasta din urmă va fi disponibilă simultan cu prima versiune sau dacă Hyundai va prelua modelul noii generații Nissan Leaf, care va fi disponibilă ulterior și cu un acumulator de 60 kWh.

De asemenea, presa susține că noul Kona EV va putea fi alimentat la stații de încărcare de maxim 150 kW, în timp ce bateriile vor fi produse de LG Chem, divizia de baterii a producătorului sud-coreean de electronice LG.

Via InsideEVs

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru