Hyundai vrea să devină lider european la producția de mașini electrice în 2020: Kona EV va intra în producție în Cehia, începând din martie

de Paul Cosma
Joi, 30.01.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Hyundai are planuri ambițioase pentru 2020: vrea să devină lider european la producția de mașini electrice. Constructorul a anunțat că, din martie, va începe să producă versiunea electrică a lui Kona la uzina sa din Cehia. Pentru acest an, Hyundai vrea să aibă o producție totală de peste 80.000 de mașini electrice în Europa.

Hyundai susține că piața europeană are un “potențial uriaș” pentru mașini electrice, iar cererea clienților pentru astfel de vehicule va fi din ce în ce mai mare.

Asiaticii și-au propus ca, în 2020, să devină lideri la producția de mașini electrice în Europa. În acest sens, Hyundai a anunțat că va începe, din martie, producția versiunii electrice a modelului Kona la uzina sa din Cehia.

Pentru 2020, constructorul are o țintă de producție de peste 80.000 de mașini electrice în Europa, dintre care 60.000 de unități Kona EV.

Prin începerea producției în Cehia, Hyundai spune că va reduce drastic timpii de livrare pentru Kona EV către clienții din Europa.

Via Hyundai

Comentarii (27)

  • ACE - Craiova
    SINCERE FELICITARI HYUNDAI!!!!

    Care dintre cei doi producatori romani ridica manusa productiei in masa a vehiculelor pur electrice (BEV) - PRIMUL?
    30 10
  • Cam tarziu, bre, ar fi trebuit sa se miste mai demult in directia asta.. Uraganul "Tesla" a inceput deja sa faca legea si in Europa. Nu cred ca exista multi care sa-si permita o Tesla, dar sa aleaga altceva.
    26 13
  • face legea pe dracu. Pe ce loc la vanzari e?
    12 28
  • Mecanicu'
    Felicitari!

    Sper sa scapam cat mai repede de dinozauri.
    100 de ani sunt de ajuns pentru fosile!

    @Eu
    Tesla este asa de scumpa in Europa datorita taxelor impuse de europeni. Ea in SUA are pret decent, pleca de la 37.000 dolari pt un model 3...mai ieftina decat un e-golf.

    Sa speram ca Europa va investi mai mult in tehnologie si inovatie si va taxa poluarea nu tehnologia de ultima ora!

    Sincer, le doresc tuturor producatorilor auto care vor sa ne gazeze in continuare soarta celor de la Nokia !
    21 11
  • ampera
    Cam greu sa depaseasca Model3 la vanzari. Anul trecut Model 3 a fost pe primul loc la vanzari in europa,fiind la mare distanta de urmatorii clasati.
    model 3- 73000
    zoe- 42700
    leaf- 30300
    17 2
  • @ich

    Tesla este pe locul 1 la vanzari in Norvegia.
    15 7
  • sunt curios cum va evolua pretul la Model 3 dupa ce se va construi in Europa. Lipsa taxelor ar trebui sa aduca pretul mai aproape de valoarea lui din US.
    19 5
  • Tesla a devenit cel mai valoros producător auto american din toate timpurile, după ce valoarea de piață a companiei a ajuns la circa 81 de miliarde de dolari, mai mult decât Ford și General Motors la un loc.

    https://www.automarket.ro/stiri/tesla-cel-mai-valoros-producator-auto-american-valoare-de-piata-de-81-95591.html

    Te cam ia pe sira spinarii, asa e?

    Deutschland = Nokia
    Nokia Nokia Nokia Nokia :)))
    18 10
  • Bogdan
    Articolul: Hyundai va produce mai multe electrice
    Fanatic Tesla1: Tesla uragan. Tesla e viata mea.
    Fanatic Tesla2: Tesla are valoare pe bursa, a vandut bine in Norvegia si in nu stiu ce luna.
    Haterul: Germania va cadea, VW va cadea.

    :)) Ce vieti triste
    20 24
  • @ Bogdan
    Trist esti tu!

    Cand vezi ca ies ghioceii in ianuarie nu crezi ca ar trebui sa facem ceva?
    Cand vezi ca nu se poate respira in Bucuresti iar parti din planeta ard pur si simplu...nu crezi ca a venit momentul cand a sosit clipa?
    25 10
  • la asta ma refeream:
    https://www.economica.net/volkswagen-a-ramas-cel-mai-mare-constructor-auto-in-2019-toyota-pe-locul-doi_179269.html

    Restul sunt povesti.
    Aaaaa, vorbeati de electrocasnice! Ok. Scuze.
    Iar norvegienii daca n ar mai exporta hidrocarburi, n ar avea bani nici sa si cumpere sapun la funie.
    14 22
  • inexorabil
    @Bogdan, te adresezi unor nihilişti decerebraţi, umanoizi şi cu ochi complet albi (fără irisuri), în privinţa recuperării cărora eşuează cu brio chiar mari duhovnici…crezi că vom reuşi noi, nişte mireni?

    În atare condiţii, cel mai adecvat comportament pentru noi se cuvine a fi…egoismul (d.p.d.v. spiritual, desigur). Insistând pe edificarea altora, nu realizăm că, de fapt, le nesocotim…liberul arbitru. Implicit, stârnim mânia…Unicului Judecător, Care vede că noi ne căznim să-L substituim, cu de la sine putere.

    N-are niciun rost! Pur şi simplu cărăm apă cu sita. Cuvântul veşnic viu nu poate fi însă contestat: “Dumnezeu le trimite o lucrare de amăgire, ca ei să creadă minciuni. Ca să fie osândiţi toţi cei ce n-au crezut adevărul, ci le-a plăcut nedreptatea” (2-Tesaloniceni 2:11,12). În consecinţă inatacabilă, nu avem de ales decât să le dăm pace (mă rog, numai pace nu se poate numi ceea ce le va rezerva…veşnicia). De ce? Simplu de tot: “Acesta este ceasul vostru şi stăpânirea întunericului” (Luca 22:53). O asemenea…axiomă necesită vreo explicaţie? Categoric nu! Iar dacă nu ne oprim chiar acum, riscăm să accedem la următorul nivel al cronofagiei auto-păguboase (ba chiar să ne periclităm propria mântuire) şi anume: a încerca să golim oceanul planetar cu aceeaşi sită (mai sus pomenită).

    Pârtie (pentru voi), eco-alarmiştilor şi e-trepidaţilor!

    Acum lăsaţi-mă să mă pregătesc de Liga Campionilor (adică a cam pionilor, fiindcă…Regina iese de pe tabla de şah, secondată de un frumos Nebun).
    11 30
  • Anonim
    Toti fanii electricelor udati pe ei ! Din pacate generatiaiile sub 30 de ani au devenit o masa de manevra perfecta pentru noii stapani mondiali . Generatiile tinere refuza sa mai gandeasca se uita doar in telefon dau like la toate tampeniile ca maimutele .Pentru ei informatia este pe facebook . in rest sunt agresivi mai ales daca nu impartasesti aceliasi idei cu ei, toti tipa ca sunt democrati si iti striga tie ca esti comunist . Englezii baieti destepti au plecat din cloaca asta numita UE unde nu mai exista democratie , suveranitate etc . Cine este fan electricele cumparati dar asta nu inseamna ca restul sunt prosti ca vreau altceva de la o masina sau ca au o alta parere decat a voastra . Eu nu cred in vrajeala asta cu poluare eu cred ca pamantul are un ciclu al vietii si de acolo sunt trensormarile climatice .

    https://www.descopera.ro/mari-intrebari/17885063-ce-sunt-ciclurile-milankovitch

    Va recomand sa cititi !
    16 14
  • Bogdan
    @Bogdan si @ich, nu am spus ca nu sunt utile elctricele, dar la un articol despre electricele Hyundai apar disperatii cu Tesla sau haterii care au ceva cu masinile nemtesti si simt nevoia sa le aduca mereu in discutie in mod negativ. Repet, la un articol despre Hyundai. Sau oricare altul. Din afara arata jenant.
    9 7
  • @inexorabil @ Anonim
    Baieti fuga la doctor dupa pastile!
    Voi nu aveti postari de oameni cu toate tiglele pe casa!
    Iar ca terapie, urmariti un filmulet scurt despre lupta dintre petrol si electricitate ce nu a aparut acum ci surpriza cu multe zeci de ani in urma: https://youtu.be/0Wdd9e7742I

    "Cat de ridicol ar fi ca in 2020 sa ne iluminam casele cu petrol lampant?" - eu zic ca la fel de ridicole sunt si masinile cu motoare pe ardere interna - aici nu e vorba de gusturi ci de respect pentru natura si de respect pentru oameni

    @Bogdan
    Am un dinte impotriva producatorilor auto germani pentru ca desi au detinut suprematia mondiala in ceea ce priveste calitatea automobilelor, au fost mecanicii planetei - sunt ultimii in ceea ce priveste invovatia si promovarea masinilor electrice!
    11 11
  • @ Anonim
    http://www.ziare.com/social/capitala/poluarea-din-bucuresti-e-la-cote-alarmante-respiram-un-aer-extrem-de-toxic-peste-2-luni-pe-an-1573551

    Poluarea la cote alarmante din Bucuresti e pentru ca se invarte pamantul si alte bazaconii?
    In alte mari orase din Europa, masina nu este neaparat o necesitate ca in Romania, in occident reteaua de transport public ELECTRIFICAT, adica PE CURENT in plm, este foarte bine pusa la punt si nu ai nevoie neaparat de masina. (trenuri de mare viteza, metrou etc)

    1. Cumpara un aparat de testare a aerului si masoara tu calitatea aerului in bucuresti. nu costa mai mult de 200 ron un aparat.
    2. Masoara noxe care ies de la teva de esapament a masinii tale.
    3. Fa-ti un control la cap in plm...
    11 9
  • Anonim
    @Anonim tocmai ce am scris daca nu am aceias parere cu a ta sunt nebun dupa tine ! Esti exact in categoria de care am amintit . Nu zic ca tine gata nebun comunist etc . Noapte buna Europa !
    10 7
  • Hau-Hau
    Ati inceput fanatismul asta ca pe vremea benzina vs diesel si atuncia erau unii mari specialisti care detineau adevarul suprem .
    9 5
  • @ Anonim
    Vezi tu, pe lumea asta sunt idei inofensive si sunt idei care omoara oameni.

    comunismul, nazismul si poluarea au omorat oameni!
    8 6
  • Anonim
    @ Anonim postia , necunoasterea , autosuficienta , aroganta au adus omenirea unde este !!
    10 5
  • @ Anonim
    " postia , necunoasterea , autosuficienta , aroganta au adus omenirea unde este !! "

    100% de acord cu tine!!!
    as mai adauga si dileala sau nebunia ( negarea realitatii, a masuratorilor si a datelor exacte)

    Asta e...unii ca sa se convinga trebuie dusi in lagarele naziste si olbligati sa asculte dramele familiilor persecutate, altii trebuie dusi in lagarele comuniste si obligati sa asculte dramele familiilor persecutate iar altii trebuie incurajati sa stea cu nasul in teava de esapament ca sa se convinga daca noxele si poluarea exista sau nu!
    10 5
  • inexorabil
    Şi eu trăiesc în Bucureşti şi n-am absolut nimic la plămâni (şi nici pe piele). Pariu că nu voi fi afectat nicicând de “ultrapoluarea” de aici?!

    Dar porcăriile “alimentare” care, literalmente şi eminamente, au invadat piaţa locală nu intră tot la capitolul poluare, în concepţia voastră suspect de selectivă?...Adică zombii planetari să se îndoape cu mixuri chimice, nu-i bai – important este să nu respire aer “toxic”, “îmbâcsit” de “dinozaurii” ICE.

    Da, este foarte “ridicolă” vechea ordine auto, numai că – ipocriţi incomparabili şi incurabili ce sunteţi – (încă) vă serveşte şi vouă interesele trupeşti, graţie transporturilor, indiferent dacă orgoliul cât metagalaxia vă permite sau nu să recunoaşteţi acest truism strivitor…

    Cât despre (adevăratul) Occident, pasiunea acestuia pentru motoarele care au făcut istorie se situează la cote înalte…În acest sens, aş putea să enumăr o puzderie de canale Youtube din care se poate înţelege limpede, dincolo de orice echivoc, cât de mult iubesc, de exemplu, americanii (chiar şi cei mai tineri) maşinile nemuritoare, chiar dacă plaga marxismului cultural (implicit, a eco-panteismului) şi-a pus amprenta în mod tragic asupra stilului de viaţă al Unchiului Sam, cu consecinţe poate ireversibile…

    A, să nu uit: deşi, iniţial, nu eram de acord cu căsătoria dintre o persoană ortodoxă şi una heterodoxă (sau ateistă), am aflat că, totuşi, nu puţini români plecaţi “afară” au izbutit să-i atragă în perimetrul creştinismului (mai precis, la Botez) pe partenerii lor de viaţă din ţările “avansate”. Iar acest fenomen miraculos va continua să se “dezvolte”, cu toată opoziţia EMOL (care îşi asmute cerberii mediatici, atât pe plan criticist, cât şi ca “supliment” zeflemist) şi în ciuda unor creştini (autohtoni şi de aiurea) botezaţi doar cu numele, dar apostaţi până-n măduva oaselor.
    La urma urmei, “dacă Dumnezeu este pentru noi, cine este împotriva noastră?” (Romani 8:31).

    Şi vă voi agasa mereu, amintindu-vă următoarele: hei, veţi deveni realmente “eco” doar atunci când vă veţi refugia în cele mai ostile locuri de pe Glob, când vă veţi îmbrăca numai cu haine realizate din plante textile sau din piei de animale (deci nu preponderent ca acum: fibre sintetice rezultate din prelucrarea PETROLULUI) şi când vă veţi hrăni cultivând pământul exclusiv cu mâinile voastre, crescând animale domestice sau pur şi simplu vânând/pescuind, ca primii oameni, nu prinzând rădăcini în mijocul civilizaţiei (care, prin firea ei, nu poate fi decât perpetuu POLUANTĂ), başca savurând “cele mai noi cuceriri ale ştiinţei şi tehnicii” (deviza care, repet, înfrăţeşte pentru totdeauna cele două feţe ale aceleiaşi monede: socialismul şi liberalismul). Păi, gagiilor, voi vreţi şi cu puii în curte, şi cu sufletul în rai…
    7 14
  • WOW Ce mai ura, ce mai cearta. Ma asteptam sa fie o cearta cu spalatul nostru pe creier @Edikkk dar totusi ne certam cu @anonim. Eu cred ca ar trebui sa va duceti la doctor si la farmacie dupa pastile electrice anti-spalare pe creier. Pe noi aceasta poluare are un efect foarte mic dar daca stam in poluare multi oameni ajung sa aibe boli de inima, astm si cancer. Poluarea nu este din vina masinilor. Masinile care sunt Euro-4,5 si 6 nu polueaza foarte mult. Cauza poluarii este faptul ca pe pamant traiesc foarte multi oameni dobitoci, imbecili si prosti care FUMEAZA. Cat timp vor exista acesti oameni dobitoci care FUMEAZA noi vom trai intr-o poluare masiva si vom muri pe capete. Asa ca daca sunteti dobitoci si fumati va rugam sa va opriti din ce faceti pentru ca nu este bine pentru nimeni.
    4 14
  • @inexorabil
    https://www.digi24.ro/stiri/externe/mapamond/prima-friptura-de-vita-artificiala-a-fost-produsa-in-israel-cum-arata-carnea-viitorului-1050906

    "Prima friptură de vită artificială a fost produsă în Israel. Cum arată carnea viitorului" --- se intampla prin multiplicare celulara nu este nimic artificial ca sa nu sara ultrortodocsii :)

    In toate domeniile se intampla progrese, doar ca peste tot apar dilii ca voi...unii cu probleme mintale, altii cu probleme religioase, altii cu orintare politica vadita spre est interesati de dezinformare...altii cumuleaza problemele enumerate mai sus :))

    Dar aici e vorba doar de masini...mentionez pentru nebunii dezorientati care se baga in toate....apropo in masinile electrice producatorii folosesc materiale eco la interior
    7 7
  • Anonim
    @inexorabil ,@anonim pot sa pun pariu ca esti un sfertodoc care daca nu esti un mucios de pana in 20 de ani atunci ai in spate un Spiru Haret facut la frecventa redusa . Si rahatul producatorilor de masini electrice este ecologic....Pofta buna !
    5 12
  • inexorabil
    Mafia, fii serios! AŢI PIERDUT, definitiv şi irevocabil, pe tărâmul argumentelor – şi laice, şi “religioase” (apropo, cum se amăgesc unii şerpi veninoşi că ar reuşi să astupe gura Adevărului? – calificându-L drept religie, astfel încât să creeze confuzie în mintea proştilor, cum că ar fi totuna să te închini Dumnezeului veşnic viu, în Treime slăvit, sau totemurilor, precum triburile de sălbatici care încă perpetuează). “Războiul lumilor” pe care îl tot invoc înseamnă doar o interferenţă şi o încleştare a urletelor, iar la un moment dat nimeni de pe acest pământ nu-şi va mai permite să rămână “neutru”…Izbânda este însă deja repurtată/tranşată de Adevăr! Precum în desenele animate, iepurele poate trece oricând linia de sosire, dar hai, totuşi, să-i acorde o şansă bietului ţestos, care înduioşează chinuindu-se cu mijloacele lui precare, extrem de limitate, cu deosebirea că, în situaţia reală, “iepurele” nostru nu va “uita” să câştige efectiv.

    Ah, şi iarăşi o luăm de la capăt cu mistificarea antirusească?...

    @skoda, degeaba le povesteşti capetelor de cauciuc despre Euro 5/6 – ei se îndârjesc să recite doar poezia care li s-a dat (din sfere ameţitor de înalte) s-o înveţe pe de rost, că doar li s-a inoculat în subconştient să nu se abată nici măcar cu o virgulă, nicicând…

    @Anonim, ultima ta propoziţie mi-a stârnit un zâmbet, deşi amar…
    3 14
  • ACE - Craiova
    @automarket

    De cateva zile au aparut, oficial, pe site-ul Hyundai Romania, variantele de echipare si preturile disponibile pentru cele doua puteri de motoare electrice care echipeaza masina HYUNDAI Kona Electric.

    Va rugam, afisati-le si dumneavoastra pe site.
    7 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru