Vertu a lansat un nou telefon mobil pentru Bentley: deși are doar butoane, costă peste 20.000 de euro

de Bogdan Mirică
Vineri, 26.06.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Producătorul de telefoane mobile de lux Vertu va lansa încă un terminal pentru Bentley. Telefonul costă peste 20.000 de euro, deși dispune de butoane, nu de ecran tactil.

La mijlocul verii trecute, Bentley anunța o colaborare cu celebrul producător de telefoane mobile de lux Vertu.

Bentley va lansa cinci telefoane mobile de lux împreună cu Vertu

Parteneriatul, care se va întinde pe durata a cinci ani, presupune lansarea a cinci telefoane mobile de lux, create special pentru constructorul britanic de automobile. După ce am văzut primul terminal în luna octombrie a anului trecut, astăzi facem cunoștință cu cel de-al doilea produs.

Telefonul va fi expus pentru prima dată în acest weekend, cu ocazia Festivalului Vitezei de la Goodwood, pentru ca mai apoi să ajungă spre comercializare în luna septembrie. Noul telefon, lucrat manual, face parte din gama Signatures a celor de la Vertu și are la bază tehnologia folosită de vechile terminal din seria Nokia 40. Tocmai de aceea nici nu adoptă un ecran tactil, preferând să rămână la principiul clasic de utilizare: butoanele.

Esential 20.400 de euro va costa noul telefon creat de Vertu pentru Bentley.
6 pietre prețioase vor putea alege clienții care doresc să personalizeze telefonul.
Deși, din punct de vedere tehnologic, telefonul este complet depășit, acesta încearcă să compenseze cu materiale speciale: carcasa este realizată din inox, iar finisajul amintește de butoanele regăsite pe limuzinele celor de la Bentley.
Marginea carcasei este realizată din fibră de carbon, iar spatele este îmbrăcat în piele de vițel Beluga Black. Clienții vor avea la dispoziție opt tipuri diferite de piele și de cusături contrastante, precum și șase tipuri de pietre prețioase, care pot fi aplicate tot la nivelul carcasei.

Cu un asemenea nivel de exclusivitate, prețul telefonului ajunge la un preț impresionant, de 20.400 de euro. Și toată această sumă pentru un telefon fără afișaj tactil. Prețul său este similar cu cel al unui automobil de volum. Drept exemplu, în România, cu această sumă poți achiziționa un Volkswagen Golf, un Nissan Qashqai sau un Opel Insignia.

Comentarii (13)

  • old school :)))))
    11 2
  • Scorpionul_negru
    Niciodata nu i-am inteles ! Fabrici o asemenea bijuterie de carcasa si nu sunt in stare sa faca o colaborare serioasa cu cineva sa le puna un soft bun. De aceea nu o sa imi cumpar niciodata Vertu chiar daca am bani de el. E pt. prostii care pun botul ! Pacaleala pe fata ce mai.....
    1 3
  • Stirea asta ati pus-o la "tehnologie" ? Eu zic ca merita din plin tag-ul de "O lume nebuna", ca doar un bolnav ar da 20.000 de euro pe un Nokia tras intr-un preput de bivol.
    37 5
  • misto are doar 8 taste de format cifre:))
    0 0
  • De regulă, cei cu bani mulți, câștigați prin muncă cinstită, au și pretenții și sunt foarte calculați. Mă-ndoiesc că vor fi mulți cei ce vor plăti această sumă pentru un telefon perimat. Nu-nțeleg de ce n-au apelat la un smartphone avansat de la Nokia. Diferența de cost era de vreo 1.000 euro. Puteau să mai aștepte până la sfârșitul lui 2016 când se anunță un mare come-back al Nokia.
    3 1
  • Mama frate auzi ca inox.........:))))nu de alta da si io am in jur de 2 kile de inox in sertar si nici nu ma gandeam vreodata ca is bogat......
    Sincer acuma nush cine pune preturile astea la asemenea produse care nau sens.....insa exista si un lucru bun in treaba asta......oameni bogati si prosti exista in lumea asta......
    Un produs stupid pt. oameni stupizi si extrem de bogati.....
    12 1
  • MAI SMEHERILOR DE MAI SUS IN FRUNTE CU mowgli VOI NU AVETI DUPA CE BEA APA SI FACETI COMENTARII AIUREA .DACA AVETI UN TELEFON CAT UN TV DE MARE IN BUZUNAR SI VA TINE BATERIA 10 ORE SUNTETI COOL CA SIGUR AVETI AFACERI DE MILIOANE DE EURO SA STATI TOATA ZIUA PE INTERNET.
    1 1
  • Oare telefonul asta are turbo-lag sau e N/a ?
    1 0
  • Am si eu un Vertu placat cu aur de 14K care nici macar nu mai prinde semnal :)
    0 0
  • Ce e asta?Mai nou un nokia 1310 intr-o piele de vaca costa mai mult decat o garsoniera?Lumea moare de foame iar astia fac telefoane de sute de mii de lei =))
    1 0
  • Omul la bogăție se tâmpește. Ăştia profită.
    2 0
  • Doza de snobism crește proporțional cu suma din cont.
    1 0
  • Daca Vertu a lasat un mobil pentru Bnetley de ce nu ar lasa si o firma producatoare de masini o masina pentru un producator de telefoane. Ma gandeam la o Dacia model 1310 creata pentru Allview. Un sistem multimedia cu "blustut" un suport de telefon prins cu ventuza de parbriz, un motor "performant" 1.2 16 valve aspirat, o tapiterie mai sukara pe care sa fie cusut numele brandului de telefoane respectiv si un pret de 10 000 de euro.... Pai daca... tot ni se serveste tehnologie invechita la preturi exorbitante, de ce sa nu luam exemplu?!!

    @mcd

    Haoleo mo... Te-ai trazit tu sa ne faci morala, chiparosule, bogatule sha laudatule. Sa n-ai tu parte da dusmanii tai, mo, ca bine ar da vertuu' ala in mashana ta bengoasa cu numere da Bulgaria. Hauzi mo, da vezi sa nu le spui la fratii tai dan ghetou cat costa telefonul ca ti-l suteste cu tot cu Haudili '80, cititu' sha instruitu' lu' peste prajit care esti. Hai te trais prala!
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru