VIDEO și FOTO: Noul Dacia Duster, surprins în teste de un cititor Automarket

de Mircea Meşter, Foto: George Constantin
Miercuri, 09.08.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mai avem o lună de așteptat până la Salonul Auto de la Frankfurt, evenimentul la care dacia va lansa noua generație Duster. Până atunci, vedem mașina camuflată în teste așa cum a fost surprinsă de un cititor Automarket.

Numărătoarea inversă până la lansarea noii generații Dacia Duster a început, iar la Salonul Auto de la Frankfurt, care-și va deschide porțile pentru jurnaliști în 12 septembrie, SUV-ul produs de marca de la Mioveni se va prezenta pentru prima dată în fața presei și a publicului. Până atunci, inginerii Dacia testează în continuare mașinile-prototip pe șosele, sub camuflaj serios, iar cititorii Automarket au astfel șansa de a le întâlni în "sălbăticie". Fotografiile și clipurile care ajung pe adresa redacției pot deveni astfel subiect de știre.

În cazul de față, George Constantin a suprins două exemplare Duster pre-serie de generația a doua în teste în jurul localității Ghimpați. Deși camuflate, cele două prototipuri ne oferă deja câteva detalii despre modificările stilistice pe care le vor oferi Duster. De exemplu, observăm o grilă frontală pe care nu lipsește motivul deja prezent în gama Dacia și blocuri optice ceva mai lungi spre părțile laterale despre care rămâne de văzut dacă sunt sau nu inspirate din liniile gamei Logan-Sandero.

Nu trebuie să vă așteptați însă la modificări radicale de proporții, pentru că noul Duster are în mare același profil și probabil că dimensiunile vor fi modificate insesizabil.

De altfel, cele mai multe "plângeri" în ceea ce privește interiorul, deci este de la sine înțeles că designerii și inginerii mărcii Dacia s-au concentrat pe zonele pe care încă nu le putem vedea.

Automarket vă va oferi mai multe informații despre noua generație Dacia Duster spre finalul acestei luni, pe măsură ce acestea vor putea fi publicate. 

Comentarii (17)

  • Tot tambur pe spate? Hmmm....
    16 6
  • Un led zgarcit pe fatza si mici retusuri,,,,)))
    11 5
  • Ciprian
    Se testeaza aici si se fabrica prin Maroc sau Iran
    0 17
  • Îmi pare bine că Dacia a ales să-i păstreze capacitățile off-road și să nu facă din el un pseudo-SUV. Oricât ar comenta cârcotașii că vor să arate ca un BMW X3 sau cel puțin ca un Nissan Qashqai, prea puțină lume de la noi înțelege că asta i-ar fi crescut prețul. Iar Duster e apreciat tocmai pentru preț, capabilități off-road și onestitate în sensul că primești cât plătești. Mi-aș dori una.
    27 1
  • Exteriorul a fost digerabil si la precedenta, ceva imbunatatiri ar fi binevenite totusi. Interiorul, in schimb, a fost muuult prea spartan pentru actualul trend si aici ar fi de preferat sa-si nasu' si nu picioarele. Mi-ar displacea sa spun ca miroase a (soseta) invechit (a).
    5 8
  • niste brazilieni au dat si o sugestie despre cum va arata pe baza masinii camuflate, deocamdata n-am gasit nimic in neregula, la cat ma pricep eu

    https://www.youtube.com/watch?v=lDpG4Br3Yv0&t=52s
    1 3
  • mircea
    @vianu
    Totul va fi bine. :)
    1 4
  • @mircea - Ai ceva mai multe informatii? :)
    2 1
  • Cel mai simplu, cand vine vorba de masini, e sa critici Dacia. Pentru ca slabiciunile ii sunt cel mai usor de sesizat. De ce este asa? Pentru ca e un low cost. Ce inseamna low cost? Prea putini inteleg. Pentru ca toti "se pricep" la masini. Da, stiu. Duster are tamburi pe spate si interior spartan. Cata nesimtire la pretul ala. :)))
    Ma scuzati, nici Tiguan nu se compara cu X3 sau GLK. Pentru ca e vorba de pret, in primul rand. Simplu si, in acelasi timp, atat de greu de inteles!
    21 5
  • Dragilor, cei care comentati ca asa si pe dincolo, Duster incepe de la 10.900, adica mai putin decat pretul de start al 90% dintre masinile de clasa mica (B) de volum. Restul e can-can.
    19 3
  • @Andy
    Parerea mea este ca la o masina ar trebui sa coste partea mecanica, nu cea estetica. Dar cum oamenii cumpara influentati preponderent de design, constructorii taxeaza aferent. Nu consider un grafician mai destept ca un inginer.

    E clar ca masina asta va arata aproape la fel ca precedenta. Mici modificari pe la faruri. Se incadreaza in trend, vezi Mazda, Audi ...
    4 7
  • @Tibi probabil ca ai dreptate ca nu va reprezenta un mare salt inainte la capitolul design.

    Eu sincer speram sa fie ceva de genul:

    http://mas-sat.blogspot.ro/2017/02/dacia-grand-duster-rumor.html (fara stopurile de Renegade).

    Probabil ca in mare va arata asa insa:

    http://www.cartoq.com/india-bound-next-generation-2017-renault-duster-suv-new-details-out/
    3 2
  • Oamenii sunt diferiti. Din fericire. Unul tine cont mai intai de aspect, altul de pret, altul de dotari, altul de marca, altul performantele dinamice etc.
    Sa acuzi un om ca se uita mai intai la criteriul x in loc de y, asa cum ai face tu,scuza-ma, dar asta inseamna prostie sau nesimtire. Sau ambele. Cum vrei tu.
    6 2
  • Alibaba
    Revolutia va fi la interior, bordul este orientat usor catre sofer, o pozitie la volan putin mai joasa, zgomotul motorului diesel patrunde in habitaclu si se simte in volan........
    1 2
  • @Mircea...

    Pai asta speram si eu. Iar daca tu ai binevoit sa confirmi, cu atat mai mult trag nadejdea. Multam frumos.

    @pana..."ne pricepem"....nu monser, vorbesc ca fost potential client. Dacia imi produce dilema omului atent cu banii lui: prea sarac sa cumpar ceva ieftin.
    3 4
  • Ca bine zici cand spui ''UN LED'' . Ca si in cazul noilor stilizari Logan/Sandero, Dacia stie foarte bine sa pacaleasca clientul, dandu-i impresia de SMD-uri led pt iluminarea DRL ( de fapt este un singur LED mai puternic care lumineaza intreg fagurele dand senzatia de multi-SMD-uri - reducere de costuri EVIDENT ) , apoi stopurile la care multi dintre proprietarii de Logan facelift de taxi se pacalesc zicand ca ele sunt pe LED-uri :)) .De fapt este un Bec clasic care simuleaza niste LED-uri prin acel fagure cu orificii despartite din stop, optiune pe care am vzt-o si pe VW Polo 2014 entry-level , incercand sa simuleze neon/led , dar de fapt este tot bec. Aceasta iluzie este creata de designul fagurelui din stop, care are un design tip ''tunel'' , doar ca D.P.D.V al calitatii iluminarii slabe se vede de la o posta ca nu-i stop cu led :)).
    3 3
  • madalin
    si Mercedes daca facea acest duster tot l10 000 euro era pretul de pornire . oameni buni mergeti si la alti producatori la dealerii acestora nu va luati aceasta dacie supraestimata mergeti si o sa constatati ca exista masini mult mai bune si mai frumoase la diferenta de 1000 de euro
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru