Viitoarea generație Renault Clio, surprinsă în timpul testelor: hatchback-ul va debuta în 2019 cu un interior complet revizuit și tehnologii moderne

de Cornel Șocariciu
Miercuri, 18.07.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Noua generație Renault Clio va fi prezentată la începutul anului viitor. Hatchback-ul constructorului francez va avea un design inspirat de Megane, un interior revizuit și motorizări noi pe benzină. Conform zvonurilor, francezii nu renunță la propulsorul diesel de 1.5 litri.

Renault Clio va primi o nouă generație în cursul anului viitor, cel mai probabil cu ocazia Salonului Auto de la Geneva din luna martie. Conform primelor informații, noul Clio va prelua elemente de design de pe Megane și va primi un interior complet revizuit. 

Noul Renault Clio va beneficia de tehnologii de ultimă generație, iar ecranul sistemului de infotainment va fi poziționat pe verticală, element preluat de pe actuala generație Megane.

Potrivit informațiilor neoficiale, viitoarea generație Clio nu renunță la motorizarea diesel de 1.5 litri. Aceasta ar urma să primească o serie de modificări astfel încât să îndeplinească cerințele noilor norme de poluare. Fanii motoarelor pe benzină vor avea parte de câteva surprize. Conform surselor apropiate constructorului francez, unitatea de 0.9 litri TCe va fi înlocuită cu una de 1.0 litri. Totodată, francezii vor introduce și propulsorul de 1.33 litri, motor dezvoltat în parteneriat cu Daimler. Vârful de gamă va fi reprezentat de versiunea de 150 de cai putere.

Noua generație Renault Clio a fost surprinsă în timpul testelor desfășurate pe drumurile secundare din Franța.

Aceleași surse spun că noul hatchback va trece printr-o "cură de slăbire" și în privința numărului de niveluri de echipare disponibile, versiunea Zen urmând să dispară din gamă.

Comentarii (2)

  • Din ce inteleg din imagini, mi se pare ca o sa aiba o fata asemanatoare cu actualul Megane...
    5 0
  • si n-ar trebui sa mire pe nimeni...
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru