OFICIAL: Viitorul Renault Clio va fi lansat în 2026. Va avea versiuni hibride și electrice

de Tiberiu Safta
Luni, 01.04.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Renault a confirmat oficial că următoarea generație Clio va fi lansată oficial în 2026. Noul model va fi bazat pe aceeași platformă cu noul Renault 5 E-Tech și va avea versiuni cu motoare hibride și electrice.

Cea de-a șasea generație a lui Renault Clio își va face apariția oficial în 2026. Viitorul model subcompact va fi disponibil în versiuni cu motoare hibride, dar și în versiuni electrice. Noul Clio va fi bazat pe două platforme în funcție de motorizare.

Astfel, versiunile cu motoare hibride vor fi bazate pe arhitectura CMF-B, adică aceeași platformă care este prezentă și la actuala generație. În schimb, versiunile electrice vor primi platforma AmpR Small. Astfel, următorul Clio electric va împărtăși platforma sa cu noul Renault 5 E-Tech.

Potrivit informațiilor apărute în publicația Autocar, viitorul Clio va avea un design complet diferit față de actuala generație. Este de așteptat ca noul model să fie asemănător din punct de vedere vizual cu modelele electrice Megane E-Tech și Scenic E-Tech. De asemenea, design-ul viitorului Clio ar urma să fie inspirat și de modelele Austral și Rafale.

Față de noul Renault 5 E-Tech, viitorul Clio va fi mai lung cu 20 de milimetri și va avea dimensiuni mai mari decât modelul electric lansat în acest an.

La final, Renault precizează că noul R5 E-Tech nu va fi un înlocuitor pentru Clio.

De altfel, marca franceză a spus chiar că Clio este un nume de mare importanță și va exista ca un model care va umple golul dintre R5 și Megane E-Tech.

via Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru