Volkswagen a vândut 1.93 milioane de mașini în primele 6 luni: creștere de 6.6% și profit de 2.1 miliarde de euro

de Paul Cosma
Joi, 02.08.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen a raportat vânzări de 1.93 de milioane de mașini în primele 6 luni, cu 6.6% mai mult în comparație cu aceeași perioadă de anul trecut. Brandul german a avut un profit operațional de 2.1 miliarde de euro, reprezentând o creștere de 20% pentru prima parte a lui 2018.

Volkswagen a anunțat vânzările pentru prima jumătate a acestui an, iar cifrele arată creșteri pe linie în ciuda problemelor legate de scandalul Dieselgate.

În perioada ianuarie-iunie 2018, brandul german a vândut 1.93 milioane de mașini, în creștere cu 6.6% față de perioada similară din 2017. Veniturile din vânzări au crescut și ele cu 8%, la un total de 42.7 miliarde de euro. În plus, profitul operațional a înregistrat o majorare de 20%, până la 2.1 miliarde de euro.

Totuși, nemții au avut de plătit amenzi în valoare de 1.6 miliarde de euro în scandalul Dieselgate, astfel că au rămas cu “doar” 500 de milioane de euro.

Provocarea Volkswagen pentru a doua jumătate a anului este trecerea la testele WLTP. Constructorul se așteaptă ca noul standard să afecteze “temporar” profitul operațional. Chiar și în aceste condiții, Volkswagen susține că veniturile din vânzări vor respecta creșterea estimată de 10% pentru 2018.

Via Volkswagen

Comentarii (4)

  • Hai ca ne-ati omorat cu vanzarile si profitul grupului VW. Si le-ati mai si facut un talmes-balmes. Intr-o stire ceva mai jos sunt alte cifre , inversate fata de astea (crestere 2,1% si 6,6 miliarde). Am inteles ideea oricum, sunt cei mai tari, cei mai mari , cei mai..cei. Da mai da-i dracu.! Mie-mi suna oricum a disperare incercarea asta a lor de a demonstra prin cifrele financiare ca nu au probleme. Dar nu-nteleg de ce sunteti voi atat de disperati sa preluati toate stirile astea despre vistieria VW.
    14 4
  • vw s-a apucat de facut carnati
    @pipo
    Pai marca asta stie cum sa procedeze ca balta lor sa aiba peste. La capitolul asta sunt cei mai buni.
    5 3
  • deci câștiga in medie 1100€/mașină vânduta, deci marja operațională in jur de 8% sunt cam la limita supraviețuirii
    2 2
  • E simplu: băieții au un departament marketing-PR f. bun, care merge la limita mituirii... legale pe tot mapamondul (inclusiv, firește, pe site-urile auto, că reviste *pe hîrtie* au mai rămas puține.)

    Clar că nimeni din branșă n-o să recunoască asta, deși pînă și unii dintre nemții lor s-au cam săturat să-i pupe-n fund - ex., ADAC a testat zilele trecute un VW Touareg 3.0 V6 (286 CP) care costa teoretic vreo 60.000 euro, însă exemplarul probat trecea de 107.000 !!!
    (n.b.:informație utilă și pt. colegii care susțineau că Touareg-ul îl mănîncă de viu pe Santa Fe... cam la aceiași bani. ;-))

    Mai ziceau ei că interiorul lui Passat e mai *premium*, iar unele detalii sînt de toată jena (suporturile de doze de la Kia Picanto fiind mai funcționale...)
    Ori că dieselul testat e mai nașpa decît cel cu putere mai mică,. plecarea de pe loc fiind efectiv anemic din cauza cuplului dezvoltat la ture mai mari.(asta, utilă celor care laudă necondiționat avantajele hergheliilor de cai .)
    9 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru