Volkswagen continuă seria conceptelor electrice din gama ID: noul Crozz este un SUV electric cu autonomie de 500 de kilometri

de Bogdan Mirică
Marti, 18.04.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen a dezvăluit la Salonul Auto de la Shanghai conceptul ID Crozz, al treilea din viitoarea sa gamă de modele electrice.

Volkswagen caută să își reabiliteze imaginea în fața clienților săi cu o avalanșă de concepte electrice, dezvăluite sub noul brand ID. După ce am văzut un hatchback și un minivan, Volkswagen ID ni-l oferă pe Crozz cu ocazia Salonului Auto de la Shanghai.

Așa cum o sugerează și numele Volkswagen ID Crozz este un concept care anticipează un viitor crossover electric, construit, bineînțeles, pe noua platformă modulară MEB, dedicată doar vehiculelor cu zero emisii.

Designul este dominat de o linie plonjată în partea posterioară, de un set de portiere spate care glisează, de un ecartament mai scurt pentru a favoriza spațiul interior și de luminile LED care domină blocurile optice ascuțite.

Esential 302 cai putere oferă noul concept electric.
500 de kilometri garantează bateria litiu-ion.
2020 este anul în care vom vedea primul Volkswagen electric din gama ID.
Chiar dacă este mai mic decât un Tiguan, Volkswagen se laudă că noul ID Crozz oferă cam același spațiu interior.
De iluminarea sa se ocupă un acoperiș panoramic pe care au fost trasate baghete LED. Acestea pot fi aprinse prin recunoașterea gesturilor și sunt vizibile și din exterior.

Tehnologia de care dispune ID Crozz reprezintă cam tot ce are mai bun Volkswagen în laboratoarele sale de cercetare. În centrul planșei de bord există o tabletă de 10.2 inch pentru sistemul multimedia, iar în locul instrumentelor de bord apare un ecran de 5,8 inch. Butoanele lipsesc aproape cu desăvârșire, fiind înlocuite de un sistem mult mai complex de recunoaștere a gesturilor. Pe panourile ușilor mai există câteva butoane tactile, iar pe parbriz se găsește acum un head-up display complex, cu realitate augmentată, care proiectează în fața șoferului informațiile esențiale.

Propulsia este asigurată de două motoare electrice care oferă împreună 302 cai putere. Resursele sunt distribuite pe ambele punți astfel: 101 cai putere pe cea față și 201 cai putere pe cea spate. Și distribuția masei totale a fost atent gândită, 48% fiind regăsită pe axa față și restul de 52% pe cea spate.

Volkswagen se laudă că a obținut astfel o ținută de drum exemplară, similară cu cea oferită de actualul Golf GTI.

Autonomia va fi asigurată de o baterie litiu-ion de 81 kWh, care poate garanta parcurgerea a 500 de kilometri între plinurile de energie.

Nu în ultimul rând, Volkswagen ID Crozz va fi disponibil și cu un mod de rulare autonom. Acesta se numește ID Pilot și va activa radarele mașinii pentru a prelua comenzile celui de la volan. Volanul se va retracta în interiorul bordului, caroseria va fi iluminată într-un mod special, iar luminile LED se vor adapta singure la condițiile de drum.

Lansarea primul model electric sub noul brand Volkswagen ID este programată pentru anul 2020, urmând ca în anii următori gama să se completeze și cu celelelate modele.

Comentarii (2)

  • da, sigur, "500"
    3 4
  • Cum eu merg deobicei "la consum" voi scoate 500 de...mile. Marine.
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru