Volkswagen începe producția celui mai puternic Amarok: diesel V6 de până la 272 de cai putere

de Daniel Popescu
Marti, 22.05.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen a început producția celui mai puternic pick-up Amarok dezvoltat până acum, care beneficiază de un motor diesel V6 de 258 de cai putere care poate ajunge temporar la 272 de cai putere.

Cu aproximativ o lună în urmă, Volkswagen a anunțat lansarea unei noi versiuni pentru Amarok, prin care pick-up-ul a primit un motor V6 TDI de 3.0 litri de 258 de cai putere.

Constructorul german a anunțat acum că producția noii versiuni a început la uzina de la Hanovra și a oferit detalii suplimentare despre aceasta. Cea mai importantă informație vizează chiar unitatea de propulsie: motorul de 258 CP poate ajunge temporar la 272 CP între 3.250 și 4.000 rpm prin intermediul unui overboost.

De asemenea, cuplul maxim de 580 Nm este disponibil în plajă de 1.400-3.000 rpm, în timp ce sistemul de tracțiune integrală 4Motion și cutia de viteze automată cu 8 trepte fac parte din dotările standard.

In plus, Volkswagen a anunțat și o serie de noutăți minore din punct de vedere vizual pentru noua versiune, întrucât unele elemente ale plafonului au fost vopsite în negru, la fel ca și scaunele cu tapițerie Nappa, în timp ce jantele au 20 inch.

Noua unitate de propulsie va fi disponibilă doar pe nivelurile de echipare Aventura și Highline ale pick-up-ului, iar livrările vor începe la jumătatea lunii iunie. Producătorul acceptă însă deja comenzi, iar pentru moment știm detalii despre prețurile de pe piața din Germania.

Astfel, prețul de bază pentru noua versiune cu motor V6 de 258 de cai putere este de aproape 51.400 de euro pentru nivelul de echipare Aventura și puțin peste 58.000 de euro pentru nivelul de echipare Highline.

Via Volkswagen

Comentarii (2)

  • LEXMARK
    50-60.000 pt un WV...
    Come on, unde s-a ajuns pt o utilitara fara traditie si fara pedigree care mai e si WV.
    Insa nu e prost cel care cere...
    6 2
  • stai linistit ca vw vinde foarte bine carnati , chiar mai multi decat masini in total.Cititi in jurnalul national articolul respectiv.
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru