Volkswagen pregătește SUV-uri de performanță: T-Roc R, primul model din noua gamă?

de Daniel Popescu
Vineri, 26.05.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen vrea să acopere cererea de SUV-uri de performanță prin lansarea unor versiuni speciale R pentru modele din propria gamă. Primul pe listă ar putea fi Volkswagen T-Roc R.

Segmentul SUV-urilor este unul dintre puținele care se bucură constant de creșteri în vânzări în ultima perioadă, iar constructorii încearcă să profite cât mai mult de acest lucru.

Pentru a-și diversifica cât mai mult gama, producătorii tradiționali mizează inclusiv pe versiuni de performanță ale SUV-urilor de bază, cu scopul de a atrage o parte dintre clienții SUV-urilor premium. Ultimul înscris pe o astfel de listă este Volkswagen, care a conformat că analizează posibilitatea unei game de SUV-uri de performanță sub brandul R, deși constructorul are și brandul GTI.

"GTI are legătură cu hatch-urile și cu dimensiunea mașinilor, nu ar trebui să extindem acest brand. Dar avem un al doilea subbrand R. Cu siguranță există cerere pentru SUV-uri de performanță. Există deja câteva SUV-uri premium care au succes. Sunt de acord că s-ar potrivi bine brandului", afirmă Herbert Diess, șeful Volkswagen.

Oficialul german nu a menționat care va fi primul SUV care să folosească brandul R, însă cel mai probabil este vorba despre T-Roc.

Noul SUV va fi lansat în iunie, iar o versiune de performanță este ușor de implementat prin împrumutarea platformei și a trenului de rulare utilizat de Seat Ateca Cupra.

Via AutoExpress

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru