Volkswagen: "Viitorul Scirocco va avea un design schimbat complet"

de Sebastian Toma
Vineri, 29.03.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Walter de Silva, designerul şef al Grupului Volkswagen, a declarat într-un interviu că intenţionează să schimbe complet aspectul viitorului Scirocco.

Esential 2015 este anul în care este preconizată lansarea noii generaţii a lui Volkswagen Scirocco.
Volkswagen Scirocco, coupe-ul de clasă compactă al constructorului din Wolfsburg, va primi o generaţie nouă în 2015 şi va avea un design complet diferit. Într-un interviu acordat australienilor de la Car Advice, directorul de design al concernului Volkswagen, Walter de Silva, a declarat că noua generaţie a lui Scirocco nu va repeta forma actualului model, urmând să dezvolte un design complet diferit. Designerul nu a dat foarte multe detalii despre noul Scirocco, spunând că forma finală este încă în lucru, puţine detalii fiind aprobate de consiliul de conducere al mărcii Volkswagen.

Noul Scirocco ar trebui să mărească portofoliul mărcii Volkswagen pe segmentul modelelor sportive, iar un design diferit l-ar ajuta pe acesta să atragă mai mulţi clienţi. Încă de la prima generaţie, Scirocco a fost un model care s-a distanţat de Golf şi de restul gamei Volkswagen. Primul Scirocco a fost desenat de Giorgetto Giugiaro şi a fost lansat în 1974. A doua generaţie a venit abia în 1982, pe când modelul pe care îl vedem acum pe străzi a fost lansat în 2008.

Deşi au preluat numeroase componente tehnice din gama Golf şi nu numai, cele trei modele au avut o identitate separată de cea a compactei din Wolfsburg, iar aspectul lor era uşor de recunoscut în rângul damei constructorului german.

Urmareste Automarket
Cel mai probabil, noul Scirocco va prelua platforma MQB a concernului Volkswagen, alături de gama de motorizări şi tehnologii a lui Golf. Mai departe, direcţia pe care o va urma coupe-ul compact al nemţilor este neclară în acest moment.
Actualul Volkswagen Scirocco are un preţ de pornire de 22.429 euro pe piaţa din România şi este disponibil şi într-o versiune R, care dezvoltă 265 CP şi 350 Nm.

Via CarAdvice.com.au

Comentarii (7)

  • cum sa-l schimbe?

    Din toata gama, Scirocco arata extraordinar de bine. Vor sa-l clasicizeze si pe asta sa fie "usor de reconscut" ca fiind un VW?
    Sau vanzarile execrabile il vor obliga sa numai fie oaia neagra a familiei si sa devina profitabil cu riscul pierderii identitatii?

    Hope not!
    25 5
  • NUUUUUUU
    18 4
  • Rabdare... sunt convins ca si generatia care vine in 2015 va arata cel putin la fel de bine, doar e DA SILVA la comanda.
    @AM: deci DA SILVA, nu DE SILVA
    8 1
  • Andrei
    Probabil va imprumuta ceva forme de la XL1.
    9 1
  • bine bine....
    ...dar tot vw ramane...
    7 9
  • BaditzaEx
    si noul Passat CC este < diferit >, in rau :))
    2 2
  • in loc de 4 leduri o sa fie 6 leduri
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru