Volkswagen vrea să fure clienţii lui BMW X5 şi Volvo XC90: viitorul Touareg va avea un interior luxos

de Daniel Popescu
Marti, 07.02.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Viitoarea generaţie a lui Volkswagen Touareg va avea un interior mai luxos cu scopul de a concura direct cu modele precum BMW X5 şi Volvo XC90.

Volkswagen pregăteşte câteva schimbări importante pentru cea de-a treia generaţie a lui Touareg. SUV-ul german va primi câteva noutăţi interesante, iar cele mai importante vor fi la interior, care va beneficia de mai mult lux.

Pentru moment nu se cunosc detalii suplimentare în această privinţă, iar prin aceste schimbări Volkswagen îşi propune ca Touareg să devină un rival mai important pentru modele precum BMW X5 sau Volvo XC90.

În schimb, designul exterior nu va suferi modificări substanţiale. Chiar dacă producătorul german a dezvăluit recent Volkswagen Atlas, model care ar putea ajunge şi pe piaţa europeană, viitorul Touareg se va inspira mai mult de la "fratele" său mai mic, Tiguan. Blocurile optice vor avea un design ceva mai unghiular, o grilă frontală de mari dimensiuni şi un ampatament mai mic.

Urmareste Automarket
Din punct de vedere tehnic nu se cunosc încă detalii despre motorizări, însă se anticipează că noul Touareg va avea preponderent motoare disel şi pe benzină cu 4 cilindri, la care s-ar putea adăuga şi o propulsie hibridă. Aşa cum se întâmplă şi în prezent, modelul va veni în standard cu tracţiune integrală.

Volkswagen nu a oferit încă detalii despre lansarea noului Touareg, însă este de aşteptat ca prezentarea oficială să aibă loc până la sfârşitul acestui an.

În plus, în ciuda interiorului mai luxos, preţurile vor fi foarte apropiate de cele ale modelului disponibil în prezent la vânzare.

Via Autocar

Comentarii (11)

  • Deci, un articol despre nimic. Nu se stie nimic concret, dar va fi mai luxos?!
    Nu cred ca se va ridica vreodata la nivelul celor de la BMW!
    16 7
  • @DAC Nici nu are cum sa se ridice la nivelul BMW. Pentru asta exista Audi :-).
    14 4
  • Touareg are șanse să fure din clienții lui X5 și XC90, dacă în versiunile superioare de echipare diferența de preț să fie de măcar 10 mii euro, altfel este greu, la aceleași prețuri există Q7.
    12 3
  • Am impresia ca cei de la Vw vor sa se concureze singuri. Una este sa faci o masina la standarde ridicate si alta este sa iti doresti sa faci un produs de lux. Cei de la Audi cu cine ar trebui sa concureze, cu Rolls Royce? Atunci de ce mai exista Bentley?
    Vw are prea multe marci in portofoliu si este normal sa apara concurenta interna sau, mai bine zis, canibalizarea.
    Acum cativa ani eu vedeam urmatoarea ierarhie in grupul Vw: Bentley, Audi, Volkswagen, Seat si Skoda. Acum, fiecare marca are pretentii de clasa superioara.
    Nu poti concura BMW doar cu preturi mult mai mici.
    13 2
  • concernul, din anii '90, a incercat continuu sa-si repozitioneze modelele si marcile. Si intotdeauna pe o treapta, doua, trei mai sus. Fortat sau pe bune scopul a fost acelasi...

    Nu cred sa fie vorba de canibalizare (cu toate ca asa pare) ci mai degraba de o inundare constienta a pietei, astfel incat clientul oriunde s-ar uita sa aiba de unde alege din oferta concernului.

    @DAC...am putea, te rog frumos, in anul 2017, sa schimbam placa asta idioata? Ce insemna ca nu se poate ridica? ce ii opreste? materialele? ingineria? tehnologia? know-how-ul? TOTUL este in curtea lor. Pot face asta lejer. Calculele sunt de ordin financiar, de piata, marketing si...canibalizare.
    10 3
  • Ei vor multe...dar nu se poate ! Cine are X5 si Xc90 in cap nu se va uita niciodata la VAG si sa fie mai bun !
    5 9
  • petrush
    multi isi doresc X5 dar n-au bani decat pentru touareg. mult timp touareg nu a avut rival. insa de cand a aparut ford edge touareg a pierdut clienti. cu edge se lupta nu cu bmw.
    3 6
  • Touareg vs X5 ...Greu pentru VW.
    Touareg vs Edge...Exclus pentru cine cunoaște/utilizat cele două modele
    Platforma noului Touareg este MQB deci comparația cu X5 este dificilă, pentru X5 concurentul vine de la Audi. Legat de Edge nici nu de pune problema, comparativ Touareg fiind net superior la toate capitolele.
    10 2
  • In Europa, noul Tuareg va fi Atlas-ul prezentat in SUA. dimensiunile peste 5m îi vor permite sa aibă 7 locuri. Sigur va avea o variantă de top atât dpdv al luxului dar și al motorizării. Nu cred însă că vor rivaliza cu cei de la BMW, AUDI fiind marca sportivă, de volum, a VAG.
    1 1
  • In Europa, noul Tuareg va fi Atlas-ul prezentat in SUA. dimensiunile peste 5m îi vor permite sa aibă 7 locuri. Sigur va avea o variantă de top atât dpdv al luxului dar și al motorizării. Nu cred însă că vor rivaliza cu cei de la BMW, AUDI fiind marca sportivă, de volum, a VAG.
    1 1
  • VW vrede ca se bate cu BMW :))))))))))
    0 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru