Volvo nu va oferi pilotaj autonom în oraşe: "Maşinile noastre se vor conduce singure doar în zone în care şofatul nu este plăcut"

de Daniel Popescu
Vineri, 15.07.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volvo a exclus varianta de a oferi maşini complet autonome în mediul urban şi susţine că astfel de funcţii vor fi disponibile doar pentru zonele în care şofatul nu este plăcut.

Cei mai mulţi constructori auto promovează ideea unor maşini autonome prin argumentul că şoferii se vor putea relaxa atunci când se deplasează spre locul de muncă prin traficul aglomerat.

Această ipoteză este însă respinsă categoric de Volvo, care a anunţat că sistemele sale autonome nu vor fi disponibile în mediul urban, ci doar în anumite zone în care şofatul nu este plăcut.

"Nu avem nicio ambiţie să lansăm o maşină care se poate conduce în mediul urban din punctul A în punctul B. Dacă eşti un client obişnuit, chiar îţi doreşti asta? Credem mai mult în situaţia în care poţi activa pilotul automat dacă nu este plăcut să şofezi şi foloseşti timpul mai productiv. Acesta este produsul pe care îl dezvoltăm", spune Hakan Samuelsson, CEO-ul Volvo.

Urmareste Automarket
Constructorul suedez este deja puternic implicat în dezvoltarea tehnologiilor autonome şi este unul dintre puţinii pregătiţi pentru teste pe scară largă.
Astfel, începând de anul viitor, Volvo va testa 100 de unităţi XC90 dotate cu sistemul Intellisafe Autopilot pe drumurile din China şi va face acelaşi lucru, dar la o scară mai redusă, şi în Londra.

Acest lucru nu garantează însă o introducere rapidă a tehnologiei pe maşinile de serie. De altfel, oficialii Volvo afirmă că sistemul Intellisafe Autopilot va fi disponibil pentru clienţi doar atunci când va fi complet sigur.

"Dacă vrei să fii pe această piaţă trebuie să-ţi asumi răspunderea. Dacă nu eşti pregătit, atunci trebuie să faci altceva. Volvo nu ar scoate pe piaţa ceva ce poţi activa dacă nu este un sistem absolut sigur", a adăugat Samuelsson.

Via Autocar

Comentarii (5)

  • Volvo nu va oferi pilotaj autonom în oraşe: "Maşinile noastre se vor conduce singure doar în zone în care şofatul nu este plăcut" ------> Adică fix în orașe :)
    14 4
  • In oras este cel mai neplacut sa sofezi.Nu am mai auzit o afirmatie atat de penibila de la un oficial.. Astia de la volvo dorm pe ei.
    4 1
  • Fiecare cu problemele lui. Eu plec impreuna cu 30000 de oameni la iesirea din schimb si nimic nu este mai plictisitor decat sa mergi pe pe autobahn 20 de km incolonat la 110-120 in zilele bune.
    1 0
  • @moldovean
    Intrebarea e cand smecheria e mai mare, atunci cand stai cu dreapta pe cotiera si stanga la ora 2 pe volan sau cand bagi un pokemon in trafic?
    Se pare ca chinezii de la Volvo ne-au raspuns, atunci cand stai in cot...
    0 1
  • "Adevarul" e ca in oras cand stai la semafoare si bergi bara la bara e "cel mai placut". Toti pasionatii auto la asta viseaza, nu la drumuri virajate in afara localitatiilor.

    Sau poate Volvo ofera "Pilotaj autonom" la STATUL LA SEMAFOR.
    Acolo si Dacia are aceasta functie :DDD
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru