Volvo V40 Carbon: 343 de exemplare dedicate unor pieţe speciale pentru marca suedeză

de Mircea Meșter
Vineri, 22.05.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fanii suedezi, finlandezi, francezi, olandezi sau japonezi ai compactei V40 au ocazia de a comanda o ediţie specială limitată a modelului Volvo. Acesta conţine un plus de putere pe două motorizări şi elemente adiţionale estetice interesante.

Dacă aveţi drum în acest an prin Franţa, Suedia, Olanda, Finlanda sau chiar prin îndepărtata Japonie şi vedeţi pe stradă un Volvo V40 cu design ceva mai "supărat" şi care pare că accelerează ceva mai rapid decât omologii săi de pe străzile noastre, este foarte probabil să fi dat de unul dintre cele doar 343 de bucăţi ale seriei speciale limitate V40 Carbon pe care Volvo le oferă clienţilor interesaţi prin programul de personalizare Polestar Performance Optimisation.

Disponibil în compania a două motorizări existente în gama Volvo V40, ambele din valul nou de motoare Drive-E, pachetul Carbon include de asemenea şi câteva modificări stilistice subtile şi de bun gust. Astfel, dacă motorul diesel de 2.0 litri şi 190 CP de pe versiunea D4 trece la 200 CP, unitatea pe benzină T5 de 245 CP ajunge la 253 de cai. Modificările tehnice nu se leagă doar de plusul de putere, ci şi de optimizări precum cea a răspunsului pedalei, a timpului de schimbare a treptei pe cutiile automate şi a preciziei cu care transmisia automată cu şapte trepte dezvoltată de japonezii de la Aisin modifică rapoartele.

Printre modificările estetice care vizează V40 Carbon se numără inserţii de carbon la nivelul caroseriei, jante de 19 inch cu design dedicat acestei ediţii speciale şi un nivel de echipare superior celor pe care Volvo le are pe piaţă în acest moment care include centuri de siguranţă de culoare roşie.

Comentarii (3)

  • arogantul
    din ce stiu eu convertoarele de cuplu de la Aisin pe care le foloseste Volvo sunt cu 6 trepte, geartronicu vechi, respectiv cu 8 trepte pt noile motoare volvo.
    6 0
  • Su-per-ba !
    2 1
  • super ba
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru