Wiesmann a solicitat în instanță insolvența

de Sebastian Toma
Vineri, 16.08.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Wiesmann, constructorul german de modele sport, a solicitat insolvența într-o instanță din districtul Munster, Germania. Soarta mărcii este incertă, fondatorii săi părăsind compania în 2012.

Esential 20 de ani au trecut de când primul Wiesmann a părăsit porțile fabricii.
Situația economică incertă din Europa face o nouă victimă în rândul constructorilor de automobile exotice. După Artega în 2012, un alt constructor german de automobile se pregătește să devină istorie. Vorbim despre Wiesmann, un constructor de roadstere care folosea motoare BMW pentru modelele sale. Marca a fost fondată în 1985 de frații Wiesmann, iar primul lor model a părăsit porțile fabricii în 1993. Până atunci, cei de la Wiesmann produceau plafoane soft-top pentru roadstere, de unde și atracția lor pentru acest tip de caroserie. Din nefericire, frații Martin și Friedhelm Wiesmann au părăsit încă de anul trecut compania pe care au fondat-o, iar soarta mărcii va fi decisă de un administrator de insolvență.

Actualii administratori ai companiei Wiesmann au solicitat insolvența în instanță. În baza acestei solicitări, bunurile companiei vor fi administrate de Dr.

Norbert Kupper, care va juca rolul de administrator preliminar al insolvenței. În funcție de datoriile companiei, valoarea bunurilor mobile și imobile și alți factori economici, administratorul temporar al companiei Wiesmann ar putea decide fie vânzarea mărcii ca atare, fie dizolvarea companiei și vânzarea bunurilor oricărei părți interesate.

În cazul Artega, instanța a decis vânzarea integrală a companiei, dar noii proprietari ai mărcii au decis să oprească producția de modele sport și să folosească facilitățile și angajații companiei pentru dezvoltarea noilor proiecte. Achiziția mărcii Artega a fost finalizată în prima zi a lunii octombrie a anului trecut. Cei de la Paragon, noii proprietari ai mărcii Artega, și-au asumat responsabilitatea producției și servisării automobilelor Artega deja produse, pentru a evita eventualele acțiuni în instanță din partea clienților.

Via GTSpirit

Comentarii (2)

  • cum? cum e posibil asa ceva?
    9 1
  • Adrian
    Pacat....sunt masini deosebite. Unde sunt chinezii sa bage bani si in el ca merita !!
    9 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru