Feedback

Loeb a câştigat Raliul Finlandei!

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 30.07.2011
Sebastien Loeb a câştigat pentru a doua oară Raliul Finlandei, iar podiumul a fost completat de Jari Matti Latvala şi Sebastien Ogier.

Un francez a reuşit duminică să se impună în Raliul Finlandei, una dintre cele mai spectaculoase şi dificile etape din WRC, care în ultimii ani a fost adjudecată frecvent de piloţi locali.

Sebastien Loeb şi-a conservat avantajul obţinut în prima parte a dimineţii şi nu a avut nicio emoţie să rămână pe prima poziţie şi după ultimele şase probe speciale din această după-amiază. Septuplul campion mondial a obţinut astfel a doua victorie în Finlanda după cea din sezonul 2008, aceasta fiind totodată doar a treia oară în ultimii 19 ani când un finlandez nu câştigă acest raliu.

Victoria francezului a fost facilitată şi de rezultate mai slabe înregistrate de coechipierul său Sebastien Ogier în cursul după-amiezii, care i-au permis lui Jari Matti Latvala să termine pe locul doi la numai opt secunde de lider.

Un alt finlandez, Mikko Hirvonen, a reuşit să obţină locul patru la capătul unei reveniri spectaculoase în urma unui accident suferit în prima probă specială. Pilotul echipei Ford l-a devansat pe Petter Solberg cu numai două probe înainte de final, astfel că norvegianul s-a mulţumit doar cu locul cinci, fiind urmat de Mads Ostberg, Henning Solberg şi Matthew Wilson. Kimi Raikkonen a obţinut două puncte prin locul nouă, în timp ce Juno Hanninen a completat topul primilor 10 piloţi.

Hirvonen şi-a trecut în cont trei puncte suplimentare pentru câştigarea Power Stage-ului, în timp ce Latvala a obţinut locul 2, iar Ogier locul 3.

 

Raliul Finlandei - Clasament final:

 1. Sebastien Loeb   Citroen     2h39m37.0s
 2. Jari-Matti Latvala Ford         + 8.1s
 3. Sebastien Ogier   Citroen       + 12.8s
 4. Mikko Hirvonen   Ford       + 1m09.1s
 5. Petter Solberg   Solberg Citroen  + 1m16.2s
 6. Mads Ostberg    Stobart Ford   + 1m27.8s
 7. Henning Solberg   Stobart Ford   + 3m25.5s
 8. Matthew Wilson   Stobart Ford   + 3m53.2s
 9. Kimi Raikkonen   Ice 1 Citroen   + 3m59.8s
10. Juho Hanninen    Red Bull Skoda  + 5m13.7s

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru