Regulamentul tehnic al WRC va rămâne neschimbat până în 2016

de Daniel Popescu
Marti, 19.11.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorii din Campionatul Mondial de Raliuri au decis în unanimitate împreună cu FIA menţinerea regulamentului tehnic actual până la sfârşitul sezonului 2016.

Esential 2016 este sezonul pana in care vor putea fi utilizate actualele masini in WRC
Regulamentul tehnic al Campionatului Mondial de Raliuri prevede ca maşinile furnizate de constructori să beneficieze de o nouă generaţie o dată la trei ani, însă constructorii au ajuns anterior la un acord comun pentru a menţine actuala generaţie şi în 2014.

Decizia a fost luată la cererea celor de la Citroen şi M-Sport, ultimii riscând practic excluderea din competiţie în lipsa sprijinului celor de la Ford.

Între timp, constructorii au decis împreună cu FIA să extindă perioada de aplicare a actualului regulament pentru următoarele trei sezoane. Astfel, cu scopul de a reduce costurile în competiţie, regulamentul actual va fi păstrat până la sfârşitul sezonului 2016.

Singura excepţie va fi Hyundai, care va reveni anul viitor în WRC şi care a anunţat de la început că pregăteşte o maşină nouă pentru 2015.

În plus, echipele au posibilitatea să aducă îmbunătăţiri la unele componente care trebuie omologate până în 1 decembrie.

La fel ca şi până acum, un pilot va putea utiliza doar trei motoare pe parcursul unui sezon, în timp ce alte componente esenţiale, precum transmisiile sau direcţiile, vor fi grupate în seturi şi vor putea fi utilizate pentru două, trei sau cel mult patru raliuri.

Via BestRallyLive

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru