Noul sistem de punctare din WRC: Castigatorul primeste 25 de puncte

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 10.02.2010
FIA a modificat radical sistemul de punctare din Campionatul Mondial de Raliuri, castigatorul unei etape urmand sa primeasca 25 de puncte.

Cu numai cateva zile inainte de inceperea noului sezon competitional, Federatia Internationala de Automobilism (FIA) a decis sa modifice radical sistemul de punctare din WRC.

Schimbarile se vor aplica chiar incepand din acest an si vizeaza cresterea numarului de piloti care castiga puncte de la 8 la 10.

Astfel, castigatorul unui raliu va primi 25 de puncte fata de cele numai 10 alocate pana in prezent, in timp ce ocupantul locului 2 va intra in posesia a 18 puncte, spre deosebire de cele 8 primite pana in 2009. Si urmatoarele pozitii au suferit modificari substantiale, astfel ca structura completa de punctare este de forma 25-18-15-12-10-8-6-4-2-1.

Prin aceste modificari, valoarea unei victorii intr-o etapa va avea o importanta mai mare comparativ cu sezonul 2009, iar clasamentul general va putea include mai multi piloti care pana acum nu reuseau sa intre in top 8. Noul sistem de punctare a fost aprobat de Consiliul Mondial al FIA din 9 februarie in urma votului prin fax dat de competitiori.

Noua grila de punctare este identica cu cea care va intra in vigoare in acest sezon si in Campionatul Mondial de Formula 1.

Via | WRC

Taguri: regulament

Comentarii (1)

  • mai bine
    A face identic sistemul de punctare pentru doua competitii e un lucru bun pentru mine. Astfel ma obisnuiesc cu sistemul de punctare cand ma uit la competitii si atunci imi e mai usor sa fac calcule fara sa mai fie nevoie sa consult netul (vezi diferenta de punctare in WTCC vs WRC vs MotoGP etc).
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru