OFICIAL: Kubica va concura în şapte etape din WRC cu Citroen DS3 RRC

de Daniel Popescu
Luni, 04.03.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Robert Kubica va concura în şapte etape din Campionatul Mondial de Raliuri la clasa WRC 2 cu un Citroen DS3 RRC şi va participa la cel puţin o etapă din Campionatul European de Raliuri.

Robert Kubica a confirmat luni planurile pe care le are pentru sezonul 2013 al sporturilor cu motor. Conform aşteptărilor, fostul pilot de Formula 1 va concura la volanul unui Citroen DS3 RRC, însă marea surprinză este campania intensivă din Campionatul Mondial de Raliuri.

Astfel, polonezul va concura în şapte runde ale Campionatului Mondial de Raliuri la clasa WRC 2, a doua ca importanţă din competiţie, începând cu Raliul Portugaliei din perioada 11-14 aprilie.

Iniţial, s-a speculat că pilotul va participa în Campionatul European de Raliuri, însă singurul eveniment la care va lua startul cu siguranţă este Raliul din Insulele Canare, a treia etapă a sezonului care va avea loc în perioada 21-23 martie.

Urmareste Automarket
Kubica afirmă că nu şi-a stabilit un obiectiv precis pentru Raliul din Insulele Canare, mai ales că va fi la primul eveniment cu adevărat important de după accidentul suferit în februarie 2011.

"Am cântărit diverse opţiuni înainte să decid asupra acestui program.

Am păstrat legătura cu Citroen Racing şi am dorit să continuăm împreună. Sunt foarte încântat să revin în competiţiile de top şi va fi o provocare interesantă pentru mine să iau parte la Raliul din Insulele Canare. Aştept cu nerăbdare să concurez, dar nu mi-am stabilit un obiectiv precis. Încă mai am multe de învăţat şi trebuie să parcurg mulţi kilometri pentru a-mi îmbunătăţi performanţele", a declarat el.

În funcţie de programul din WRC, Kubica va decide ulterior dacă va lua startul şi în alte runde din ERC. El va utiliza un Citroen DS3 RRC cu un schimbător de viteze montat pe partea stângă a volanului, întrucât polonezul are încă dificultăţi în utilizarea braţului drept.

Via Citroen

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru