Mașinile din „Aventour la feminin 2022" by Textar: Audi Q4 Sportback E-Tron, un SUV electric cu 299 CP

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 01.06.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
"Aventour la feminin" revine în 2022, iar printre mașinile premium pe care le vor conduce cele patru femei influencer, alături de prietenele lor, se va număra și Audi Q4 Sportback E-Tron. Pe înțelesul tuturor, un SUV "durduliu", cu 299 de cai putere pur electrici.

Proiectul "Aventour la feminin", creat din dorința de a promova diversitatea la volan, revine în 2022. Avem patru femei influencer care vin, alături de prietenele lor, să conducă patru mașini premium, unele dintre ele 100% electrice, pe un traseu de 1.200 de kilometri.

La fel ca anul trecut, Audi a răspuns prezent la invitația noastră. Dacă în 2021, constructorul din Ingolstadt a fost reprezentat de modelul Q5 Sportback, anul acesta, brand-ul cu 4 cercuri ne-a oferit un model instagramabil și, cel mai important, prietenos cu mediul înconjurător.

Este vorba despre SUV-ul cu zero emisii Q4 Sportback E-Tron. Vorbim despre cel mai mic SUV electric Audi, un rival direct pentru Mercedes-Benz EQA și EQB.

Trebuie menționat că Audi Q4 Sportback E-Tron a fost construit de la zero ca mașină electrică, așadar nu poate fi comandat cu motoare convenționale.

CELE MAI MARI JANTE DIN AVENTOUR

Mașina care ne va însoți în tur este finisată în culoarea Violet Aurora metalizat și are jante cu diametrul de 21 de inch (cele mai mari din Aventour la feminin 2022). Un fel de Balenciaga supradimensionați.

Să nu uităm de farurile inteligente, denumite Matrix. Da, ca filmul. Pentru că sunt SF și au un joc de lumini la deschiderea și închiderea mașinii. La fel și stopurile. Cu siguranță vor fi vedetele mai multor "boomeranguri".

Audi Q4 Sportback E-Tron nu a renunțat la posteriorul lucrat la sală, dar, în ciuda aspectului atletic, nu este chiar primul la educație fizică. De ce? Pentru că mașina are 2.2 tone, cam cât un hipopotam durduliu. Un fel de Gloria din Madagascar.

Știind asta, nu te lăsa păcălit de pachetul S-Line, adică hanoracul și pantofii sport din lumea Audi.

PRIVEȘTE CERUL

De câte ori nu te-ai plimbat prin București și ai văzut acest îndemn vopsit pe clădiri? Ei bine, îți vei aminti de el de îndată ce vei urca la bordul lui Q4 Sportback E-Tron și vei privi în sus.

Aici vei observa acoperșiul panoramic, cu trapă.

Ca să păstrăm un limbaj colocvial, modelul german stă foarte bine la capitolul gadgetăreală. Lista include, printre altele, un sistem audio Sonos cu 10 difuzoare și o putere de 580W, ecran central de 10 inch cu Apple CarPlay și Android Auto fără fir, dar și instrumente de bord digitale, care pot fi înlocuite de o hartă cu vedere din satelit.

Tot în habitaclu, fetele vor găsi o zonă cu încărcare prin inducție pentru telefonul mobil. O dotare foarte utilă, mai ales dacă ești influencer și trebuie să fii conectat non-stop la comunitatea ta.

Să nu uităm de climatizarea pe 3 zone. Ca să nu se simtă nedreptățiti pasagerii din spate.

Ce poate să mai facă Audi Q4 Sportback E-Tron? Spre exemplu, poate proiecta logo-ul Audi pe asfalt, poate planifica traseul în funcție de punctele de încărare și poate proiecta informații pe ecranul cu realitate augmentată.

Mai mult, închiderea mașinii se poate face doar apăsând pe mânerele portierelor. Dacă vremea nu ține cu tine, ca să nu îți strici coafura proaspăt făcută, mașina are un buton care deschide și închide portbagajul din interior. Dacă ai mâinile ocupate cu prea multe pungi cu cumpărături, deschiderea electrică a portbagajului poate fi făcută și cu piciorul.

MOTORIZARE

Audi Q4 Sportback E-Tron vine echipat cu două motoare electrice care dezvoltă împreună 299 de cai putere. Este a doua cea mai puternică mașină din Aventour. Motoarele sunt dispuse câte unul pe fiecare punte, astfel că SUV-ul beneficiază de tracțiune integrală.

Cutia de viteze are o singură treaptă, iar modurile dedicate pentru off-road te ajută să îți croiești drum chiar și prin noroaie.

Ca performanțe pe șosea, Q4 Sportback E-Tron atinge 100 de km/h în 6.2 secunde și o viteză maximă de 180 km/h.

AUTONOMIE ȘI ÎNCĂRCARE

Modelul producătorului din Ingolstadt integrează o baterie generoasă, de 82 kWh.

Cea mai mare dintre toate electricele turului. Mulțumită acesteia, mașina are o autonomie oficială de 488 de kilometri. Cea mai generoasă mașină cu zero emisii a turului, din acest punct de vedere.

Acumulatorul poate fi încărcat rapid, la stații de până la 135 kW. De la stațiile AC poate trage maxim 11 kW, așadar timpi mai lungi mai încărcare.

PREȚ

Audi Q4 Sportback pornește în România de la 48.700 de euro. Bifarea mai multor dotări opționale a făcut ca prețul mașinii din tur să ajungă la 87.000 de euro. 

Printre cele mai notabile se numără climatizarea pe 3 zone, farurile digitale Matrix LED, interiorul S Line cu tapițerie din microfibră și piele ecologică, scaune sport, jantele cu diametrul de 21 de inch, Head-Up Display cu realitate augmentată, Audi Virtual Cockpit Plus, trapa panoramică și sistemul audio Sonos. 

***

Aventour va putea fi urmărit după hashtag-ul #Aventour, pe Facebook-ul Automarket și pe Instagram-ul Automarket, pe Facebook-ul Eva.ro și pe Instagram-ul Eva.ro. Veți găsi mereu imagini proaspete din timpul turului. Bineînțeles, Aventour la feminin va putea fi urmărit și pe conturile fetelor implicate în proiect.

Aventour la feminin este un proiect dedicat exclusiv femeilor, desfășurat alături de 4 mașini premium vândute în România.

6-9 iunie

Un proiect
AUTOMARKET ȘI EVA

Proiect prezentat de:

TEXTAR

Parteneri:

CONTINENTAL ANVELOPE

VENUS

Comentarii (2)

  • Nu Audi Q4 Sportback E-Tron este un SUV electric cu 299 CP, ci Audi Q4 Sportback 50 e-tron quattro.
    Cum poate concura Audi Q4 Sportback E-Tron, un SUV Coupe, cu Mercedes EQB, un SUV cu sapte locuri?
    "Să nu uităm de farurile inteligente, denumite Matrix. Da, ca filmul. Pentru că sunt SF (...)." :))))))))))
    "... posteriorul lucrat la sală." :))))))))))
    5 4
  • Chiar si arata ca Gloria din Madagascar
    4 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru