Mașinile din Aventour 2023: Peugeot 3008 PHEV, hibridul de 300 de cai pentru echipa foto-video

de Alexandru Monenciu
Marti, 02.05.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Peugeot 3008, în versiune Plug-in Hybrid, se alătură proiectului Aventour la feminin 2023. Nu va fi unul dintre concurenți, ci ne va ajuta, cu cei 300 de cai putere ai săi, să ținem pasul cu fetele, să le fotografiem și să filmăm materialele video.

După ce am trecut în revistă mașinile pe care le vor conduce fetele ,de-a lungul celor 1.300 de kilometri din "Aventour la feminin 2023", acum a venit momentul să cunoaștem și mașinile de asistență.

MAȘINA FOTO/VIDEO VINE TOT DIN FRANȚA

Ambele vin din Franța și poartă emblema Peugeot. Prima dintre ele este SUV-ul 3008 facelift.

Peugeot 3008 a fost prezentat, pentru prima oară, în 2008 și a debutat pe piață în aprilie 2009 ca înlocuitor pentru Peugeot 4007 și 4008.

La început, publicul nu a fost foarte îngăduitor cu modelul francez, în special cu designul său. Dar, în scurt timp, publicațiile auto au început să îl descopere mai bine și să îl prezinte într-o lumină mai bună.

Așa se face că, în 2010, publicația "What Car?" îl desemnează Mașina Anului. Doi ani mai târziu, Peugeot prezintă versiunea 3008 HYbrid4, care a fost primul hibrid diesel, de serie, din lume.

MAȘINA ANULUI 2017 ÎN EUROPA

În 2016 debutează a doua generație 3008, cu ocazia Salonului Auto de la Paris. Venea cu tehnologia iCockpit, cu volanul de dimensiuni mici, care a devenit noul standard în gama Peugeot, display central de 8 inch și un Head-up Display de 12.3 inch.

Desigur, și designul exterior a suferit modificări majore, modelul francez renunțând la înfățișarea de monovolum pentru una de SUV.

Producția a început în octombrie 2016, iar vânzările au debutat în ianuarie 2017.

În această perioadă scurtă, în Europa au fost înregistrate 100.000 de comenzi. Jumătate dintre ele veneau de la clienți noi pentru marca franceză.

Tot în 2017, Peugeot 3008 a fost desemnat Mașina Anului în Europa de către un juriu format din 58 de jurnaliști auto, din 20 de țări europene.

Facelift-ul celei de-a doua generații Peugeot 3008 vine în toamna anului 2020. Printre noutățile primite se numără lumini de zi noi, faruri LED modificate, o grilă ceva mai generoasă, fără ramă, stopuri full LED și lumini dinamice de semnalizare.

Tehnologia i-Cockpit a evoluat: a păstrat volanul compact, dar instrumentarul de bord cu ecran de 12.3 inch a fost îmbunătățit, iar ecranul central, tactil, avea acum o diagonală de 10 de inch (opțional). Totodată, francezii au instalat 7 butoane fizice pentru a interacționa cu funcțiile sistemului multimedia.

CEL MAI PUTERNIC HIBRID PEUGEOT

Alături de noi, în Aventour la feminin 2023, va fi un Peugeot 3008 Plug-in Hybrid. Este echipat cu două motoare electrice (câte unul pe fiecare punte, deci tracțiune integrală) și cu un propulsor termic, de 1.6 litri. În total, ansamblul dezvoltă 300 de cai putere și 520 Nm, iar bateria asigură o autonomie electrică de până la 59 de kilometri.

Vorbim, așadar, despre cel mai puternic hibrid de la Peugeot.

Unul care, cu cei 300 de cai putere, ne va ajuta să ținem pasul cu fetele, să le fotografiem și să realizăm materialele video necesare.

Mașina vine foarte bine echipată încă din standard. Inclusiv cu jante de 18 inch, aer condiționat pe două zone, volan îmbrăcat în piele și ecran tactil de 8 inch.

Opțional, însă, a fost bifată nuanța exterioară Bleu Vertigo, scaunele față încălzite, plafonul exterior vopsit în nuanța Negru Diamond, plafonul panoramic cu deschidere și sistemul Visiopark 2, cu cameră video față/spate, cu vedere la 360 de grade.

Peugeot 3008 Plug-in Hybrid (Hybrid4) pornește în România de la 51.599 de euro. Toate opționalele menționate mai sus au crescut prețul final la 53.427 de euro cu TVA inclus.

***

Aventour la feminin este un proiect dedicat exclusiv femeilor, desfășurat alături de 4 mașini proaspăt lansate în România.

3-6 mai

Un proiect
AUTOMARKET ȘI EVA

Proiect prezentat de:

TEXTAR

Parteneri:

CONTINENTAL ANVELOPE

CEZ ROMÂNIA

REVOLUT

PHARMA NORD

NOVUM BY THE SEA

Comentarii (1)

  • 60 km range, cam puţin...

    80 km reali este ok

    Plus că nu se spune nimic de viteza de încărcare...

    Iar preţul mult prea mare.... Îţi iei full EV direct
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru