2014: Circuit de curse lângă Braşov desenat de Tilke!

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 05.05.2011
România va beneficia de un circuit de curse omologat FIA care va fi construit de arhitectul german Hermann Tilke în apropierea localităţii Tărlungeni din judeţul Braşov şi va fi dat în folosinţă în 2014.

România are şanse reale să fie inclusă în viitorul apropiat în calendarul competiţiilor de motorsport organizate de Federaţia Internaţională de Automobilism prin intermediul unui circuit de curse care va fi construit în apropierea localităţii Tărlungeni din judeţul Braşov.

Configuraţia circuitului este realizată de reputatul arhitect german Hermann Tilke, care a realizat designul ultimelor circuite care au pătruns în calendarul Formulei 1, printre care se numără cele din Malaezia, China, Singapore sau Abu Dhabi.

Datorită implicării lui Tilke, circuitul construit la Tărlungeni va primi omologare din partea FIA şi a Federaţiei Internaţionale de Motociclism, astfel încât va putea găzdui orice fel de curse cu excepţia celor de Formula 1. 

Contrar informaţiilor apărute anterior pe internet, designul circuitului nu a fost încă definitivat de Tilke, întrucât arhitectul german trebuie să analizeze dimensiunile exacte ale terenului pe care va fi construit.

Totuşi, cel mai probabil, designul va fi unul tipic Tilke şi va fi definitivat în următoarele două săptămâni.

Circuitul de la Tărlungeni face parte dintr-un amplu proiect numit Transilvania Motorland, care include un centru de cercetare în domeniul vehiculelor rutiere şi un parc tehnologic cu posibilitate de producţie imediată.

Detaliile poiectului Transilvania Motorland vor fi făcute publice joi la ora 13:00 în cadrul unei conferinţe de presă organizată la Braşov la care va participa şi Tilke.

Comentarii (13)

  • mda.....
    de cativa ani incoace toti vor sa construiasca circuite in Romania...
    pacat ca nu se apuca de treaba si chiar daca sar apuca de terminat nu cred ca vor reusi.....
    @AutoMarket......ce se mai stie de circuitu de la Cluj(stirea tot de pe AutoMarket)se mai construieste........
    8 2
  • numai de-ar fi asa... configuratia seamana cu barcelona
    8 2
  • Andrei
    Catalunya
    Mai baieti circuitul asta este aproape identic cu circuit de catalunya. Ma asteptam macar la putina imaginatie
    4 2
  • nemetleo
    copy
    cam prea mult seamana
    3 2
  • Spania - Catalunya
    interesanta ideie, mai ales ca la seminar participa si Tilke, dar sa desenezi un circuit identic cu cel din Spania ?!. Dupa parerea mea ar fi putut sa deseneze ceva mai aparte.
    @Andrei, o fi ramas Tilke fara idei
    4 0
  • salutare
    seamana,dar nu rasare!!!e departe configuratia acestui circuit de cea de la Barcelona!
    Eu v-am spus de aceste planuri,inca de anul trecut din noiembrie,dar m-ati luat peste picior!
    Pacat ca nu il fac sa fie omologat si pentru Formula1.Nu ma gandesc neaparat,la curse,caci nu poti achita o taxa de 25 de milioane de euro pe an,oricat de mult ai indragi si ti-ai dori Formula1 in Romania,ci ma gandesc la niste teste poate!!!
    4 1
  • salutare
    @automarket
    exista ceva schimbari ,ma refer la linia de piloti de rezerva in FP1?
    3 2
  • Praf in ochi
    Circuit
    Acolo unde prezentati locatia se gasesc acum un talcioc de masini SH si fostul poligon auto ptr categoria B (inca utilizabil ) Terenul apartine primariei comunei Tarlungeni , iar discutii vis a vis de acea zona au mai fost, datorita unor anumite interese locale ( a fost chiar si un scandal )........ Ma indoiesc ca acolo se va construi vreodata vreun circuit FIA. Nu avem noi , brasovenii , o astfel de bafta .....
    1 0
  • Salut
    Da seamana cu Barcelona dar din cate vad eu asta pare a fi mai lung.Nu conteaza pana la urma cu ce seamana,numai sa avem si noi un circuit de viteza omologat FIA.De cand ne chinuim si tot degeaba.
    Sper ca se vor gasi banii necesari.
    0 0
  • BrillClubKIA.ro
    Mda.....
    Un motiv sa mai defriseze citeva sute de hectare.....
    0 3
  • Este un proiect interesant pentru zona Brasov si Romania
    Si nu trebuie sa defriseze nimic ... zona specificata nu este impadurita.
    Locatia arata bine si are si infrastructura refacuta recent si urmeaza si autostrada.
    Padurea este in dreapta ..... si arata pitoresc .... ca in vederile postale.

    Eu deja mi-am rezervat un loc spre padure, am deja un teren acolo. (dati un PM cei interesati)
    3 0
  • HMMM
    asa spun si de aeroport de 5 ani. Se tot apuca... Eu ma plimb cu bicicleta in zona unde se va construi aeroportul ala( langa fabrica de elicoptere in faliment IAR si balastiere). Stiti ce e acolo?? 2 baraci si un sant prin care zic ei ca au inceput sa traga curent..bla bla. ZERO. Interesele sunt prea mari ca sa se faca asa ceva..tocmai la Brasov, ca deh...Bucurestiul are prioritate. Pe vremuri in Brasov era circuit stradal pt curse de motociclete:))) Pe vremea bunicii:)))
    0 0
  • ...
    noi si circuitele ,bn ar fi dak s'ar construi unul da' nu prea cred ,nu prea curand
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru