VIDEO: Accident grav pentru Glock in calificarile de la Suzuka

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 03.10.2009
Timo Glock a suferit un accident in calificarile pentru Marele Premiu al Japoniei, pilotul echipei Toyota fiind transportat la spital pentru ingrijiri medicale la piciorul stang.

In timpul celei de-a doua sesiuni de antrenamente libere de la Suzuka, Timo Glock a pierdut controlul monopostului Toyota in ultimul viraj si s-a izbit de zidurile de pneuri de pe marginea circuitului.

Conform reluarilor video, monopostul TF109 nu a raspuns la comenzile lui Glock, care a incercat fara succes sa vireze. Germanul nu a fost capabil sa iasa singur din monopost si a avut nevoie de ajutorul medicilor in acest sens.

Pilotul echipei Toyota a primit cateva ingrijiri medicale chiar in cockpit, iar dupa cateva minute a fost scos pe targa si transportat cu ambulanta la centrul medical. Glock a facut semne cu mana ca totul este in regula, existand insa premisa ca accidentul sa fi avut un impact asupra membrelor sale inferioare.

Va reamintim ca Timo Glock nu a participat in antrenamentele libere de vineri in urma unei raceli caracterizata de febra puternica. Nu este exclus ca starea sa de sanatate sa fi avut o influenta in privinta abilitatilor de pilotaj ale germanului din aceasta sesiune.

Potrivit informatiilor furnizate de FIA, starea de sanatate a lui Timo Glock este buna, insa germanukl trebuie sa efectueze mai multe analize la centrul medical de la circuit.

UPDATE 09:15: Timo Glock va fi transportat la spitalul din localitate pentru a primi ingrijiri medicale la piciorul stang.

Ranile suferite de german sunt minore, insa acesta sufera si de dureri de spate.

Jaime Alguersuari si Heikki Kovalainen au suferit la randul lor accidente asemanatoare in timpul calificarilor, insa acestia nu au suferit niciun fel de urmari in privinta starii de sanatate.

Taguri: Glock, Toyota, accident

Comentarii (6)

  • timo
    nu stiu daca e raceala de vina, insa suspectez probleme la monopost. se vede in imagini cum Timo vireaza dreapta, iar rotile nu vireaza, ci ramin pe traiectoria dreapta. de asemenea, in aceasta dimineata la monopostul lui Timo s-au facut schimbari, el avind probleme cu directia. Informatia data de PR-ul Toyota este ca Timo are o taietura la piciorul sting.
    0 0
  • Timo
    Sper sa poata fi apt pentru cursa.
    0 0
  • legat de accident...
    ,...nu stiu dak a fost neaparat o problema de monopost.La reluari am avut impresia k desi Glock virase dreapta a facut-o prea tarziu ,monopostul fiind deja scapat de sub control in acel moment iar inertia si lipsa de aderenta au facut k masina sa nu mai fie afectata de schimbarea de directie a rotilor.
    0 0
  • :))
    probabil , cum spun unele persoane pe aici , sa fi fost probleme la monopost:)) Cumva raportul de compresie?? Cumva dereglarea vibrochenului??:))) Te apuca groaza cati specialisti:)))))
    0 0
  • Fi tolerant Bogdan
    Bogdane,fi tolerant ca ceea ce ai citit mai sus e "Pepsi" pe langa ce comentariu am auzit de dimineata in timpul calificarilor,comentariu dat de ai nostri dragi comentatori,anume spuneau ca Toyota au avut probleme cu unele modele comercializate in SUA,probleme la pedala de frana...
    De fapt "problema" e legata de presurile (covorasele) care dc nu sunt fixate cu cleme speciale ce le primesti la set,ajung sa alunece in fata si sa agatze pedala de acceleratie,nicidecum de frana,insa asta este,fiecare cu pasaricile lui...
    0 0
  • Glock
    La iesirea din sicacana monopostul a ramas supravirator..rotile bracate ,dar nici un efect
    sa dus glontz....ce franare ca acola se accelereaza putin ca urmeaza o linie dreapta..dar succesiunea de viraje luate in scurt..(sicana)pune la munca directia...depinde si setarea tariei directiei..si balansul..Eu joc f1 ..am jucat suzuka..si aqolo saream sicana;)) e nasoala..sicane de acest gen urmate de viraje de viteza sant riscanteae trebui gasite alte unghiuri ..ale curbelor
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru