Alguersuari: "Mi s-a indeplinit visul de a concura in F1"

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 20.07.2009
Jaime Alguersuari este incantat de oportunitatea de a concura in Formula 1 pentru Toro Rosso, insa admite ca noua provocare este extrem de dificila in absenta testelor cu monopostul STR4.

Alguersuari a fost confirmat in aceasta dimineata drept noul pilot al Scuderiei Toro Rosso pentru a doua jumatate a sezonului competitional, urmand sa devina cel mai tanar pilot din istoria Formulei 1.

Spaniolul in varsta de numai 19 ani este bucuros de oportunitatea pe care a primit-o, insa admite ca urmatoarea perioada va fi in egala masura foarte dificila, intrucat experienta sa la volanul unui monopost de Formula 1 este extrem de limitata.

"As dori sa multumesc Scuderiei Toro Rosso pentru ca mi-a oferit aceasta oportunitate grozava sa pilotez in Formula 1. Acesta a fost visul meu de cand am inceput sa pilotez si, datorita programului Red Bull Junior, acum imi voi realiza ambitia de a ma alinia la startul unui Grand Prix", a declarat el in cadrul unui comunicat de presa al Scuderiei Toro Rosso.

"Sunt constient ca am in fata o provocare foarte dificila, pentru ca niciodata nu este usor sa intri in Formula 1 si este chiar mai greu sa intri la jumatatea sezonului. Este foarte dificil sa faci asta fara niciun test.

Dar deja simt ca sunt sprijinit in mod deosebit de echipa, care are reputatia de a se orienta spre debutanti".

Intrucat Alguersuari nu a efectuat niciun test corespunzator la volanul unui monopost de Formula 1, Toro Rosso nu va avea pretentii ca acesta sa obtina performante importante. De altfel, Franz Tost, seful Toro Rosso, a admis ca echipa nu are niciun fel de pretentie de la Alguersuari in primele sale trei Mari Premii, acestea urmand sa fie dedicate acomodarii in cadrul team-ului cu sediul la Faenza.

"Obiectivul concernului Red Bull pentru Scuderia Toro Rosso este acela ca, atunci cand este posibil, echipa sa fie folosita pentru a oferi un loc pentru produsele din cadrul programului pentru tinerii piloti. Prin urmare, l-am ales pe Alguersuari intrucat este cel mai matur pilot din actualul program", a declarat austriacul.

"Sunt constient ca Jaime si echipa vor infrunta o provocare majora in urmatoarele luni, in special din cazua interzicerii testelor. Dar Red Bull este intotdeauna pregatita pentru o noua provocare.

Nu astept nimic de la el pentru cel putin 3 curse, pe parcursul carora trebuie sa se obisnuiasca cu monopostul, cu echipa si cu mediul din Formula 1".

Alguersuari va debuta pentru Scuderia Toro Rosso la Marele Premiu al Ungariei din acest weekend.

Via | Toro Rosso

Comentarii (2)

  • Ciudat!
    Italianul nu e inca in concurs? sau lipseset doar la mine?
    0 0
  • @Ateam
    Alguersuari este deja in F1 CHAMP, la grupa Silver. A si fost punctat in aceasta stire. Si este spaniol, nu italian.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru